Trei noi proiecte, pentru gestionarea deșeurilor, în județul Vâlcea!

494 0

În ședința extraordinară a Consiliului Județean de astăzi, au fost aprobate trei proiecte privind înființarea unor centre de colectare prin aport voluntar în judeţul Vâlcea, ce urmează a fi realizate în parteneriat cu UAT-urile pe raza teritorială a cărora urmează a fi amplasate.

Este vorba despre trei investiții zonale, fiecare dintre ele va cuprinde mai multe centre de aport voluntar (în total 13), în care populația va putea să își depoziteze, fără costuri, deșeurile provenite din gospodăria proprie (deșeuri voluminoase, textile, mobilă, echipamente electrice și electronice, deșeuri periculoase, de grădină, din construcții și demolări etc)

Pentru implementarea acestor proiecte, se vor accesa fonduri prin PNRR, valoarea maximă eligibilă a unui proiect ridicându-se la cca 1.000.000 euro.

Odată realizate, aceste centre vor fi integrate în sistemul de management al deșeurilor de la nivelul județului Vâlcea și vor fi operate, în condițiile legii, în urma organizării unei licitații publice.

Articole asemănătoare

Marți, 7 februarie, m-am întâlnit la Consiliul Județean Vâlcea cu reprezentanții MAPA INSAAT VE TICARET A.S. și ai CENGIZ INSAAT SANAYI VE TICARET A.S., constructorii care vor realiza lucrările Secțiunii 2 Boița – Cornetu a autostrăzii Sibiu-Pitești. Am discutat despre comandamentele lunare pe care le vom face împreună, începând din luna martie, despre avizele și autorizările pe care aceștia sunt pe cale să le obțină, precum și despre sprijinul legal permanent pe care am fost și sunt pregătit să îl ofer, din punct de vedere instituțional. De asemenea, am vorbit despre cutremurul devastator care a luat mii de vieți în țara lor și a lăsat fără adăpost zeci de mii de oameni și mi-am exprimat compasiunea față de poporul turc, care trece prin momente extrem de grele. Le-am transmis condoleanțele mele pentru suferințele pricinuite de această dramă și mă rog să treacă cu bine peste această grea încercare a vieții. Suntem alături de ei, de reprezentanții grupului industrial Coskunoz (care investeşte în construcţia unei fabrici la Drăgăşani), precum și de toți investitorii turci din județul Vâlcea și din România. ♦️În cursul zilei de astăzi mă voi deplasa la București, unde voi fi și mâine, pentru mai multe întâlniri la nivel guvernamental, în vederea rezolvării unor probleme importante pentru județul nostru. Voi reveni cu detalii! O zi bună vă doresc!

Postat de - 8 februarie, 2023 0
FacebookTwitter Marți, 7 februarie, m-am întâlnit la Consiliul Județean Vâlcea cu reprezentanții MAPA INSAAT VE TICARET A.S. și ai CENGIZ…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *