Deputatul Tudor Polak: casele de pensii vor deconta cheltuielile făcute pentru accesul la documentele arhivate privind cotizarea la asigurarea socială

442 0

Casele teritoriale de pensii vor deconta toate cheltuielile făcute pentru accesul la documentele arhivate privind cotizarea la asigurarea socială, așa cum a anunțat Tudor Polak, deputat PNL.

Tudor Polak: „Veşti bune pentru pensionari! Casele teritoriale de pensii vor deconta de acum toate cheltuielile făcute pentru accesul la documentele arhivate privind cotizarea la asigurarea socială. Legea la care am lucrat alături de colegii mei a fost adoptată, de Camera Deputaților, ridicând o povară financiară de pe umerii pensionarilor din România”.

Liberalul a spus că „arhivele naționale şi operatorii economici vor avea obligația legală să publice situația documentelor preluate de către alte entități, iar documentele rămase în administrarea Arhivelor naționale şi a Caselor teritoriale de pensii vor trece în administrarea operatorilor economici prestatori de servicii arhivistice”.

„Este o schimbare care va simplifica accesul cetățenilor la documentele privind activitatea lor profesională. Toate cheltuielile vor fi suportate de la bugetul asigurărilor sociale de stat. Proiectul de lege vizează documentele în baza cărora se pot elibera copii, certificate, adeverințe şi extrase privind drepturile care decurg din stagiile de cotizare la asigurările sociale. Termenul de eliberarea a documentelor va fi de 90 de zile.”, a explicat Tudor Polak.

Deputatul a precizat că reprezintă „o serie de schimbări binevenite pentru sistemul de pensii, cu mai puține cheltuieli pentru pensionari”.

sursă: Tudor Polak, Facebook

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *