Primarul Nedelcu pregătește municipiul Drăgășani pentru autonomie energetică

819 0

Primarul Cristian Nedelcu pregătește, ușor – ușor, municipiul Drăgășani pentru o autonomie energetică atât de necesară pentru o comunitate mai sustenabilă. Energia verde produsă local va deveni, în timp, principala soluție pentru acoperirea nevoilor energetice ale municipiului și, implicit, pentru a face economii importante la bugetul local. Așadar, s-a dat startul unor proiecte importante, unul dintre acestea fiind instalarea de panouri foto-voltaice la Cinema 3D Drăgășani. Investiția va asigura reducerea costurilor de funcționare a obiectivelor aflate în administrația Primăriei municipiului Drăgășani. De asemenea, se vor monta astfel de panouri și pe acoperișul Centrului de Asistență Socială.

“În urmă cu două luni, s-a votat în ședința Consiliului Local un proiect privind instalația foto-voltaică pe cinematograful din Drăgășani. Valoarea investiției se ridică la aproximativ 100.000 de euro, fondurile fiind de la bugetul local. Astfel, se montează panouri foto-voltaice de 80 kWh. În acest fel, parte din iluminatul public al municipiului Drăgășani va fi rezolvată. Anul viitor vom vedea care sunt implicațiile ca parte financiară. De asemenea, în ședința trecută a CL s-a aprobat proiectul o altă instalație foto-voltaică de aproximativ 20 kWh care va fi montată pe acoperișul Centrului de Asistență Socială. În felul acesta, sperăm să degrevăm bugetul local anul viitor și să avem un iluminat public așa cum ne dorim și cum își doresc cetățenii din Drăgășani” – a declarat primarul Cristian Nedelcu.

Totodată, Primăria municipiul Drăgășani are în plan construirea unui parc fotovoltaic cu o capacitate electrică de 3 MWp. Parcul ca fi construit pe o suprafață de 50.000 mp, din totalul de 94.963 mp situat în municipiul Drăgășani, punctul „Momotești”.  Investiția intitulată ”Înființarea unui parc fotovoltaic în municipiul Drăgășani” a fost votată, în primele luni ale anului, în Consiliul Local, primarul Cristian Nedelcu motivând decizia de a construi acest parc fotovoltaic prin faptul că urmărește valorificarea superioară a potențialului energetic, atingerea țintelor de dezvoltare și investiții a municipiului Drăgășani. Mai mult, alte avantaje ar fi: atragerea la bugetul Consiliului Local Dragasani de fonduri suplimentare ; crearea unor locuri noi de munca; atragerea capitalului privat în acțiuni ce vizează satisfacerea unor nevoi ale comunităților locale, precum și ridicarea gradului de civilizație, sănătate și confort al acestora.

sursa : https://www.gazetavalceana.ro/

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *