Nicolae Ciucă: am convingerea că Spaţiul Schengen va deveni mai puternic, mai sigur şi mai prosper prin integrarea României

414 0

Premierul Nicolae Ciucă a participat la ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului organizată cu prilejul vizitei în România a președintelui Parlamentului European, Roberta Metsola.

Nicolae Ciucă: Ciucă: „Am transmis președintei Parlamentului European, Roberta Metsola, întreaga apreciere pentru rolul cheie în adoptarea unui răspuns rapid și puternic al Uniunii Europene la provocările cu care ne-am confruntat în acest an, în primul rând în ceea ce privește gestionarea consecințelor dramatice ale războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei”.

„România a fost în prima linie de acțiune. Eforturile instituționale au fost completate și susținute exemplar de solidaritatea și generozitatea extraordinare ale cetățenilor români, societății civile și mediului de afaceri”, a transmis liberalul.

Acesta a precizat că „în noua realitate geopolitică, este cu atât mai evidentă nevoia de consolidare a proiectului european, a unității și coeziunii europene și de creștere a rezilienței Uniunii Europene. Am convingerea că Spaţiul Schengen va deveni mai puternic, mai sigur şi mai prosper prin integrarea României”.

„Mesajul puternic de susținere transmis astăzi în Parlamentul României de președinta Roberta Metsola este o garanție că obiectivul nostru se va concretiza cât mai curând, iar România va obține locul binemeritat în spațiul liberei circulații”, a subliniat Nicolae Ciucă.

Premierul a explicat și că „vom face mai departe eforturi împreună cu partenerii noștri europeni pentru a continua rezultatele bune obținute în 2022, concretizate în ridicarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare, dar și pentru a fi parte a soluțiilor de răspuns la gestionarea crizei energetice, a inflației, a protejării cetățenilor noștri și pentru a menține unitatea Europeană”.

Mai multe detalii aici.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *