Județul Vâlcea a fost afectat în ultimele zile de mai multe fenomene meteorologice extreme

444 0
INFORMARE DE PRESĂ
Județul Vâlcea a fost afectat în ultimele zile de mai multe fenomene meteorologice extreme, traversând codurile de avertizare meteorologice: roșu, portocaliu și galben, în prezent. Ca urmare, mai multe alunecări de teren au avut loc pe raza județului, situațiile fiind provocate de cantitățile mari de apă acumulate în urma ploilor abundente.
“Împreună cu inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea – Dan Pascaru, însoțiți de primarul comunei Malaia – Gheorghe Dinculescu, am fost și astăzi prezent pe teren, de această dată, în localitățile Brezoi, Voineasa și Malaia. Am discutat cu primarii celor trei localități traversate de râul Lotru și le-am cerut să acorde o atenție sporită, deoarece au fost înregistrate creșteri ale cotelor de atenție ale râului. Am evaluat situația la fața locului și în ceea ce privește barajul Brădișor și nu sunt probleme în acest moment.
M-am deplasat alături de edilul din Malaia și de inspectorul șef al ISU Vâlcea și în satul Săliște din localitatea Malaia, unde o gospodărie a fost inundată, apa fiind scoasă de către pompierii ISU Vâlcea cu o motopompă.
Am verificat și porțiunea din drumul județean 701D Ciungetu-Galbenu, din satul Ciungetu, unde zilele trecute a avut loc o viitură. Am fost asigurat de instituțiile abilitate de faptul că în această zonă se poate circula fără probleme.
Suntem mobilizați la capacitate maximă în zonele cu probleme, acolo unde sunt alunecări de teren, căderi de arbori, pământ, grohotiș sau gospodării inundate. De asemenea, echipajele ISU Vâlcea, SDN Vâlcea, IPJ Vâlcea vor rămâne în zonele afectate din județ până când condițiile meteorologice  se vor îmbunătăți.”, a precizat prefectul județului Vâlcea, Mihai Oprea

Articole asemănătoare

Cezar Petrescu

Postat de - 10 martie, 2021 0
FacebookTwitterRomancier, nuvelist, traducător şi gazetar român, scriitor fecund, care aspira să scrie o nouă „Comedie umană”, o cronică românească a…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *