Superstițiile puștoaicei de aur a gimnasticii ritmice românești

292 0

Amalia Lică a cucerit în weekend patru titluri la concursul internațional de junioare Aphrodite Cup, de la Atena

Gimnastica ritmică românească are viitor de aur. În vârstă de 13 ani, Amalia Lică se anunță drept viitoarea mare campioană a acestui sport. Ea a cucerit nu mai puțin de patru medalii de aur în weekend, într-un concurs internațional disputat la Atena.

Campioană europeană de junioare la măciuci anul trecut, puștoaica minune a ritmicii românești este principala candidată la aurul Campionatului Mondial de junioare care va fi organizat la vară, în perioada 7-9 iulie, la Cluj-Napoca.

”Am câteva emoții pentru Campionatul Mondial, dar încerc să le folosesc astfel încât să mă ajute. Vor mai urma câteva concursuri de pregătire pentru Mondiale, astfel că sperăm să fie bine” – Amalia Lică, medaliată de 4 ori cu aur la concursul de junioare Aphrodite Cup, din Atena.

”Avem emoții pentru Mondiale, normal, mai ales că vor fi la noi acasă și că venim după rezultatul bun de anul trecut de la Campionatul European și nu am vrea să dăm greș. Trebuie să urcăm din ce în ce mai mult și avem așteptări” – Adriana Mitroi, antrenoarea Amaliei Lică.

Chiar dacă acum, la Atena, a cucerit titlurile la individual compus, minge, măciuci și panglică, dar și bronzul la cerc, Amalia spune că nu are un obiect favorit. De altfel, ea a s-a impus acum 10 zile la cerc într-un concurs internațional disputat în Germania, la Schmiden, așa că se poate spune despre ea că e o sportivă completă.

”Nu am un aparat preferat, depinde. Uneori îmi iese mai bine un aparat, alteori altul” – Amalia Lică, medaliată de 4 ori cu aur la concursul de junioare Aphrodite Cup, din Atena.

”Nu știu care aș putea să spun că e aparatul forte al ei. De exemplu, anul acesta face foarte bine la cerc, pentru că are un exercițiu pe care l-a lucrat de anul trecut și atunci e mult mai experimentată la acest obiect. Are experiența de anul trecut, când a luat aurul la măciuci la Europene, dar de la începutul anului avem exerciții noi, care trebuie lucrate, trebuie văzut ce merge, ce nu merge și sperăm să ajungă să fie cât mai bună la toate” – Adriana Mitroi, antrenoarea Amaliei Lică.

Ca majoritatea sportivilor, Amalia are și ea superstiții, pe care nu se teme să le recunoască.

”Am câteva superstiții. Mereu înainte de concurs îmi place să fac lucrurile la fel, pentru că dacă în prima zi îmi ies bine și am făcut lucrurile într-o anumită ordine, le fac apoi în aceeași ordine. Sau, de exemplu, nu îmi desfac cocul peste noapte, ca să-l las la fel” – Amalia Lică, medaliată de 4 ori cu aur la concursul de junioare Aphrodite Cup, din Atena.

A devenit expertă în machiaj

Chiar dacă va împlini 14 ani în luna mai, sportiva noastră știe perfect să se machieze și are chiar două culori norocoase. Cea care a învățat-o arta machiajului a fost chiar antrenoarea ei, Adriana Mitroi.

”Mă machiez singură și îmi place foarte mult. Anul trecut a fost primul an în care am plecat în deplasări mai des, așa că a trebuit să învăț din ce în ce mai bine să mă machiez. De obicei folosesc auriu cu maro, combinate. Îmi place cel mai mult să le folosesc. Când eram mai mică mă machiam în mai multe feluri, dar acum m-am obișnuit cu machiajul ăsta și îmi place, mi se pare că îmi poartă noroc și îl folosesc mereu. Tot eu îmi prind și părul” – Amalia Lică, medaliată de 4 ori cu aur la concursul de junioare Aphrodite Cup, din Atena.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *