A lăsat Qatarul ca să aducă medalii olimpice pentru România!

563 0

Răzvan Șelariu, medaliatul cu bronz la Olimpiada de Atena, a renunțat la contractele din țările arabe și din Insulele Feroe, acolo unde antrena de ani buni, ca să facă performanță la lotul național de juniori al României.

După 10 ani la cârma loturilor naționale de seniori ale Qatarului și alți 3 ale Insulelor Feroe, Răzvan Șelariu s-a întors acasă!

Medaliatul cu bronz olimpic din 2004 este coordonatorul principal al lotului național de juniori al României.

„Este o reală plăcere să antrenez din nou acasă. Sunt foarte bucuros. Acasă e cel mai bine, știți cum e vorba aceea poți să scoți un om din țara lui, dar nu poți scoate țara din el” – Răzvan Șelariu, coordonator principal al lotului național masculin de juniori al României. 

 Răzvan e conștient că va mai dura ceva până gimnastica masculină va reveni acolo unde era atunci când el o practica la cel mai înalt nivel.

 El s-a întors în România să facă performanță!

„Eu vreau medalii, asta își dorește orice antrenor dar depinde și de cum își vor stăpâni emoțiile, în concurs, la juniori știm cu toții că trebuie lucrat mult și pe partea psihologică” – Răzvan Șelariu, coordonator principal al lotului național de juniori de gimnastică masculină al României.

La națională, Șelariu este ajutat de fostul său antrenor, Ștefan Gal.

„Am apelat la maestrul Ciobi să vină alături de mine și trebuie felicitat că la vârsta lui se ține foarte bine și ne ajută ca micuții noștri gimnaști să facă performanță” – Răzvan Șelariu, coordonator principal al lotului național de juniori de gimnastică masculină al României.

Fostul mare gimnast pregătește 9 sportivi care se află înaintea celui mai important examen din carieră, Campionatul Mondial din Antalya, primul pentru ei.

David Puicea este puștiul de la care toată lumea are cele mai mari așteptări. Face gimnastică de la 8 ani, e plin de medalii, mai are un frate geamăn, iar specialiștii îl compară cu Marian Drăgulescu!

„Semăn foarte mult cu domnul Marian, ne plac aceleași aparate și vreau să îi calc pe urme” – David Puicea, component al lotului național de juniori al României.

Micii gimnaști vor să prindă finalele pe aparate

Colegul lui David de la lot, Iustin Radu, vine după o accidentare la mână, iar recuperarea a durat 6 luni! Tinerii gimnaști merg fără emoții la primul mondial din carieră.

„Vreau finală la sol și îmi doresc o medalie” -Iustin Raducomponent al lotului național de juniori al României.

Vreau să fac un concurs bun, să prind două finale și să-mi fac antrenorul mândru” – David Puicea, component al lotului național de juniori al României.

Chiar dacă sunt la vârsta adolescenței, iar tentațiile sunt mari, la lotul de juniori niciun,ul nu mișcă în fața lui Răzvan Șelariu!

„La noi disciplina primează, ei știu foarte bine ce le-am cerut, când e sală, e sală și muncă și sudoare și tot ce trebuie să facă un sportiv. Când sunt în afara sălii, totul e cu limită pentru că altfel nu putem face performanță” – Răzvan Șelariu, coordonator principal al lotului național masculin de juniori al României. 

La Campionatul Mondial din Antalya care se va desfășura între 28 martie-2 aprilie, România va fi prezentă cu următorii gimnaști: David Puicea, Iustin Radu, Norbert Marcu și Flavius Borca (rezervă).

Cei 9 juniori pe care Răzvan Șelariu împreună cu Csaba Ștefan Gal și Gheorghe Rotaru îi pregătesc la lotul național sunt: David Puicea, CSA Steaua, Norbert Marcu, CSM Lugoj, Flavius Borca, CSS Lugoj, Radu Iustin Mihai, CSS Buzău, Andrei Titi, CSS Reșița, Zeno Kiss, CSS Lugoj, Alexandru Blidaru, CSS Sibiu, Sebastian Torcică, CSS Sibiu și Mihai Ene, CSS Dinamo.

E medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Atena din 2004

Ca sportiv, Răzvan Șelariu are o carieră greu de egalat. El a scris istorie pentru gimnastica masculină din România. În 2004, a fost medaliat cu aur în proba de echipe la Europenele din Slovenia și cu bronzul olimpic la Jocurile Olimpice de la Atena. În 2005 a obținut titlul de vicecampion european la individual compus, la Campionatul European din Ungaria, competiție la care a mai câștigat argintul la sol și bronzul la sărituri. Au urmat argintul european cu echipa în 2006, în Grecia, iar în 2007, aurul mondial la sol, la Cupa Mondială din Germania.

Și-a încheiat activitatea competițională în 2008, an în care a câștigat argintul la sol și bronzul cu echipa la Europenele din Elveția, dar și titlul național la individual compus, fiind desemnat sportivul anului în România.

Din 2009 a devenit antrenor, iar timp de 10 ani a pregătit loturile de gimnastică artistică de seniori, feminin și masculin, ale Qatarului, apoi, 3 ani lotul masculin de seniori al Insulelor Feroe.

De la finalul anului trecut pregătește lotul național masculin de juniori al României.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *