Însărcinată în 8 luni a arbitrat 15 ore la concursul de la Atena!

329 0

Adriana Mitroi, antrenoarea Amaliei Lică, mai are puțin și naște dar nu poate să stea departe de sala de antrenament și de concursurile la care merge cu micuța gimnastă, acolo unde și arbitrează. La competiția de la Atena, antrenoarea a arbitrat de la 8 dimineața până la miezul nopții.

Adriana Mitroi antrenoarea Amaliei Lică, noua revelație a gimnasticii ritmice, nu poate să stea departe de sala de antrenament și de concursuri, deși mai are puțin și naște.

„Mai am doar 6 săptămâni până nasc, vreau să vin la sala până nu mai pot” – Adriana Mitroi, antrenoare Amalia Lică.

Adriana nu doar antrenează ci și arbitrează. La ultimul concurs, cel de la Atena, care i-a adus Amaliei 4 medalii de aur, antrenoarea a arbitrat…15 ore!

“A fost destul de greu pentru că a fost un concurs extraordinar de lung am început la 8 jumătate să arbitrăm și am terminat pe la 11 și jumătate seara” – Adriana Mitroi, antrenoare Amalia Lică.

O antrenează pe Amalia de la 6 ani

Adriana Mitroi o antrenează pe Amalia de când aceasta avea doar 6 ani și recunoaște că are emoții la toate concursurile ei.

„Destul de mari mai ales atunci când arbitrez pentru atunci când stau la masă simt că nu pot să fac prea multe pentru ea. Când sunt lângă ea și sunt ca antrenoare simt că am un aport și pot să o ajut fix înainte să intre pe covor” – Adriana Mitroi, antrenoare Amalia Lică.

La jumătatea lui iulie, Amalia își dă cel mai important examen din carieră! Gimnasta de 14 ani va participa la Campionatele Mondiale pentru Juniori care vor fi în premieră la Cluj.

“Avem și sportive cu care să accesăm niște rezultate foarte foarte bune este senzațional pentru noi” – Adriana Mitroi, antrenoare Amalia Lică.

După ce va naște, Adriana și-a propus să stea foarte puțin acasă!

„În iulie voi fi  prezentă la campionatul mondial, va trebui să arbitrez” – Adriana Mitroi, antrenoare Amalia Lică.

Mondialul de gimnastică ritmică va fi în iulie, la Cluj

România va găzdui în premieră campionatul mondial de gimnastică ritmică. Competiția va avea loc la Cluj Napoca între 7 și 9 iulie, la sala BTarena și va fi un eveniment măreț.

„Este un vis frumos, eu visez de foarte mult timp să fac o competiție mare în România. Până acum am organizat etape de cupe mondiale și un Grand Prix, dar faptul că putem organiza un campionat mondial, primul campionat de gimnastică ritmică din România, pentru noi este o mare onoare. Drumul spre marile performanțe va începe la Cluj și suntem foarte bucuroși că avem o echipă puternică atât la nivel individual, gimnaste junioare, Amalia Lică și Elisa Garac, cât și la proba de ansamblu de junioare. România va participa în formulă completă și vom accesa toate clasamentele campionatului mondial  Irina Deleanu, președinte Federația Română de Gimnastică Ritmică. 

Irina Deleanu dezvăluie că organizarea acestui campionat mondial o face să nu doarmă noaptea.

 „Este mare stres pentru că trebuie puse la punct foarte multe detalii, atât de ordin financiar pentru că de acolo pleacă totul, până la ultimul detaliu de tehnică, de costume, de ce culori folosim în sală” –-Irina Deleanu, președinte Federația Română de Gimnastică Ritmică. 

Până acum la competiție sunt înscrise 61 de țări și 1111 participanți.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *