Marți, 28 martie 2023, domnul conf. univ. dr. Remus Grigorescu, managerul Bibliotecii Județene „Antim Ivireanul” Vâlcea, a participat la o întâlnire cu Excelența Sa Doamna Tamar Beruchashvili, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Georgiei în România

391 0

Comunicat de presă

 Reuniunea a avut loc la Ambasada Georgiei din București și s-a desfășurat într-un cadru destins, Excelența Sa Doamna Ambasador manifestând disponibilitate pentru continuarea unor inițiative comune, inclusiv pentru materializarea demersurilor de înfrățire dintre județul Vâlcea și regiunea unde s-a născut Antim Ivireanul.

Relațiile de prietenie și de colaborare dintre Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul” Vâlcea și Ambasada Georgiei s-au dezvoltat de-a lungul anilor datorită însemnatei activități tipografice a lui Antim Ivireanul, un spirit european prin excelență, originar din Georgia, cel care a devenit ocrotitorul spiritual al orașului nostru și patronimul instituției bibliotecii.

Cu acest prilej, adresăm Excelenței Sale Doamnei Ambasador cele mai alese mulțumiri pentru această întâlnire și pentru dialogul menit să continue o colaborare rodnică prin care să fie pus în valoare potențialul cultural, turistic, educațional al celor două țări.

Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul” Vâlcea este o instituție de cultură subordonată Consiliului Județean Vâlcea.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *