Premieră! Două românce se luptă pentru Liga Campionilor!

331 0

Componente ale naționalei feminine de tenis de masă, Eliza Samara, legitimată la polonezii de la Tarnobrzeg, și Adina Diaconu, de la Metz, dispută mâine finala Ligii Campionilor.

Tenisul de masă scrie istorie în sportul de la noi! Doi românce, jucătoare în naționala „tricoloră”, se vor duela pentru trofeul celei mai importante competiții intercluburi de pe continent. Finala se desfășoară în două manșe, în turul din Franța gazdele pierzând cu 3-0, scor care poate fi întors pe terenul polonezelor.

Câștigătoare deja de trei ori a Ligii Campionilor ( cu Fenerbahce în 2015 și cu actuala echipă, KTS Enea Siarkopol, în 2019 și 2022), Eliza Samara speră să mai pună mâna pe un trofeu.

” Mereu este important să câștigi astfel de competiții! Îți demonstrează valoarea și dau bine la CV” – Eliza Samara, jucătoare de tenis de masă la KTS Enea Siarkopol Tarnobrzeg.

„Pentru noi este o mare realizare că am ajuns în finală, suntem echipa surpriză a competiției, suntem tinere și avem multe de învățat de la o echipă așa de experimentată cum este cea a Elizei” – Adina Diaconu, jucătoare de tenis de masă la Metz TT.

Bune prietene și colege de cameră la națională, Eliza și Adina vor să nu fie nevoite să joace una împotriva celeilalte și promit că vor petrece ziua împreună, indiferent cine va cuceri trofeul.

” Sper să nu joc contra Elizei, nu mi-aș dori asta ” –  Adina Diaconu, jucătoare de tenis de masă la Metz TT.

„E ciudat când ai adversar o prietena, nu te poți bucura cum ai face-o în mod normal, nu te exteriorizezi, te cenzurezi mai mult” –  Eliza Samara, jucătoare de tenis de masă la KTS Enea Siarkopol Tarnobrzeg.

Eliza și Adina și-au descoperit punctele forte și cele slabe și  au dezvăluit cea mai mare dorință a lor!

” Vreau să mă întorc acasă, să facem o echipă puternică, astfel încât să ajungă o echipă românească în finala Ligii Campionilor” – Eliza Samara, jucatoare de tenis de masă la KTS Enea Siarkopol Tarnobrzeg.

” Suntem la cluburi puternice, eu la Rapid, Eliza la Steaua, sperăm să reușim să ne îndeplinim această  dorință” –  Adina Diaconu, jucătoare de tenis de masă la Metz TT.

Cristi Romanescu, președintele Federației Române de Tenis de Masă, este mândru că Liga Campionilor va ajunge în mâinile unei românce, la fel cum s-a întâmplat și în sezonul trecut.

„Această finală cu două românce care își dispută trofeul este măsura tenisului de masă românesc în Europa. Nu țin cu nimeni, mă bucur doar că una dintre componentele echipei naționale va ridica trofeul și îmi doresc ca în viitorul nu foarte depărtat să fie o echipă românească în ultima fază a acestei competiții” –

Cristi Romanescu, președintele Federației Române de Tenis de Masă.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *