22 de misiuni executate de pompierii militari vâlceni în ultimele 24 de ore

319 0

BULETIN INFORMATIV

 În perioada 10 aprilie ora 08:00 – 11 aprilie 2023 ora 08:00, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „General Magheru” al judeţului Vâlcea au acționat la 22 de evenimente, dintre care 18 pentru acordarea primului ajutor și transportarea la unitățile sanitare a persoanelor cu afecțiuni medicale, 2 incendii și 2 alte situații de urgență.

Membrii echipajelor SMURD au fost solicitaţi să intervină la 18 situaţii de urgenţă, dintre care 7 traumatisme, 2 accidente și 9 diverse afecțiuni medicale, acordând asistență medicală unui număr de 18 persoane aflate în dificultate.

Ieri, 10 aprilie, la ora 22:42, prin apel la numărul unic de urgență 112, echipajele I.S.U. „General Magheru” al județului Vâlcea au fost solicitate să intervină în satul Lunca, comuna Bujoreni, pe DN 7, la un accident rutier.

Au fost trimise, de urgență, la locul indicat, forțe din cadrul Detașamentului de Pompieri Râmnicu Vâlcea cu o autospecială de stingere cu apă și spumă cu modul de descarcerare, o autospecială pentru descarcerare și două ambulanțe aparținând Serviciului de Ambulanță Județean Vâlcea, pentru salvarea și evaluarea persoanelor implicate în eveniment.

La sosirea echipajelor de intervenție autocamionul implicat în evenimentul rutier era răsturnat pe o parte, avea pierderi de combustibil și bloca ambele sensuri de circulație. Șoferul autotrenului era încarcerat și se afla într-o stare foarte gravă.

S-au executat operațiuni de descarcerare și extragere a victimei, care, din păcate, prezenta leziuni incompatibile cu viața. Conducătorul autocamionului, în vârstă de 42 de ani, a fost declarat decedat de cadrele medicale prezente la locul evenimentului.

Pompierii militari au asigurat măsuri de prevenire și stingere a incendiilor, misiunea încheindu-se cu scoaterea autocamionului în afara părții carosabile și reluarea traficului pe DN 7, în condiții normale.

Salvatorii vâlceni au intervenit în alte 2 situații pentru  asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la accidente rutiere.

Pompierii militari au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea a 2 incendii, în urma cărora nu s-au înregistrat victime.

În continuare, salvatorii vâlceni rămân mobilizați 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor persoanelor aflate în dificultate.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și a aplicației de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.

COMPARTIMENTUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *