Cea mai nouă zonă de agrement a Râmnicului a devenit realitate: Parcul Nord este cel de-al treilea parc amenajat în municipiu cu fonduri europene

291 0

Cel de-al treilea parc realizat în Râmnic cu fonduri europene a devenit realitate marți, 11 aprilie, Parcul Nord constituindu-se drept un punct de atracție major nu doar pentru locuitorii cartierului cu același nume, ci pentru toți râmnicenii. Cu o multitudine de oferte atractive de petrecere a timpului liber – 13 foișoare mobilate adecvat (7 cu câte o masă și 6 cu câte două mese), vetre pentru grătar, bănci, piste de biciclete, fântâni arteziene pe lacuri, locuri de joacă și instalații de escaladă pentru copii, terenuri de volei/badminton, toate completate de facilități moderne precum o rețea de iluminat eficientă energetic, instalație automată de irigare a spațiilor verzi, platformă îngropată pentru colectarea selectivă a deșeurilor, un sistem de supraveghere video, grupuri sanitare, sistem de sonorizare etc. – cel mai nou parc al Râmnicului va atrage cu siguranță foarte mulți vizitatori, mai ales că se așteaptă o îmbunătățire a condițiilor meteorologice. Parcul este deschis și deținătorilor de câini (bineînțeles cu respectarea reglementărilor legate de colectarea deșeurilor specifice), pentru patrupede fiind chiar amenajate cișmele speciale unde își pot astâmpăra setea. Chiar dacă este gratuită, închirierea foișoarelor se va face doar prin rezervare prealabilă la numărul de telefon 0720727973 și pe baza unui act de identitate, la finalul utilizării acestui spațiu verificându-se integritatea tuturor elementelor constructive. Poliția Locală va supraveghea Parcul Nord în permanență, putând să intervină în situația nerespectării normelor de conviețuire socială și să aplice amenzi celor care fac mizerie, aruncă gunoaie în parc sau în lacurile din jur ori distrug mobilierul urban.

Cu ocazia deschiderii parcului, Primarul Mircia Gutău s-a arătat foarte încântat de reușita acestui proiect cu finanțare europeană (dus la capăt în parametri asumați și fără corecții), exprimându-și convingerea că râmnicenii vor aprecia cum se cuvine, dar vor și păstra în bune condiții această nouă structură de agrement.

Proiectul „Amenajare Parc Nord” a fost finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020; până în prezent, pe aceeași axă de finanțare a POR 2014 – 2020, în Râmnicu Vâlcea s-au mai realizat Parcul Știrbei Vodă (inaugurat în martie 2022) și Parcul Ostroveni, pe faleza Oltului în zona blocurilor ANL (inaugurat în luna februarie a acestui an).

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *