Acneea are cauze psihoenergetice!

666 0

După cum ştim, din punct de vedere medical, acneea este o dematoză ce se mainfestă prin inflamarea foliculilor de păr şi glandelor sebacee.

Aceste coşuri inflamate, mai mult sau mai puţin dureroase şi dezvoltate se regăsesc în principal pe faţă, pe umeri, pe piept şi pe fese.

Acneea are legătură cu pielea noastră, adică cu bariera ce ne separă de lumea exterioară.

Rolul fundamental al pielii este acela de a participa direct la tipul şi modul de relaţionare pe care îl avem cu lumea exterioară.

Acneea juvenilă se manifestă de cele mai multe ori pe faţă. Ori, ce reprezintă faţa? Identitatea, imaginea care se vede sau pe care o avem despre noi înşine.

Problemele la nivelul feţei ne povestesc despre o dificultate în a accepta ceea ce avem.

Acneea, roşeaţa pielii (cuperoza) sunt mijloace de exprimare a dificultăţilor de a ne accepta faţa, fie pentru că ne displace, fie pentru că este prea frumoasă şi atrage mai mult decât ne dorim.

Acneea juvenilă apare în adolescenţă. Această perioadă a vieţii este cea în care copilul işi fixează reperele faţă de lumea exterioară, dincolo de structura familială.

Este perioada maturizării sexuale, iar hormonii care contribuie la această transformare sunt secretaţi în cantitate mare.

Această „cucerire” a lumii, prin dorinţa pe care o putem provoca sau resimţi, nu este întodeauna uşoară, de aceea putem spune că acneea juvenilă este semnul îndoielii faţă de propria persoană.

Timiditatea, teama de judecata proprie sau a celorlalţi, se exprimă prin acnee.

Pentru a se proteja mai bine de această lume exterioară, pielea închide toate „uşile”, adică porii. Se îngraşă, pentru ca lucrurile urâte şi agresiunile (reale sau imaginare) să alunece pe ea şi se sufocă adesea cu resturi şi toxine.

Porii plini de toxine se inflamează, emoţiile reţinute putrezesc terenul, iar acneea se instalează confortabil.

Exprimând ceea ce se întâmplă în interior, acneea apărută pe faţă poate genera un sindrom negativ, pentru că persoana afectată se vede în oglindă desfigurată, se teme şi mai mult de sine, agravând starea.

În cazul acneei apărute pe umeri, pe piept sau pe fese, sensul este apropiat.

Faţa este Yin – simbolul feminităţii, în timp ce fesele sunt Yang – simbolul masculinităţii. După localizare, acneea poate fi Yin (dreapta) sau Yang (stânga), ceea ce înseamnă, ca şi cauză, relaţia cu feminitatea sau masculinitatea.

Coşurile apărute în diferite zone ale corpului au o semnificaţie apropiată de cea a acneei, dar se localizează în puncte precise.

O altă diferenţă constă în faptul că nu sunt infecţioase, ci doar o simplă manifestare inflamatorie, de evacuare şi reacţie.

Interpretarea acestor puncte este un element de localizare a anumitor dezechilibre energetice, ce nu poate fi neglijat.

Sursa: Michael Odoul – „Spune-mi unde te doare şi-ţi voi spune pentru ce”

Mihaela Iliescu

Articole asemănătoare

Informare Cancelarie Prefect

Postat de - 12 ianuarie, 2021 0
FacebookTwitterMINISTERUL AFACERILOR   INTERNE INSTITUȚIA  PREFECTULUI – JUDEȚUL VÂLCEA CANCELARIE PREFECT INFORMARE DE PRESĂ   Instituția Prefectului –Județul Vâlcea informează că…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *