Cinstirea veteranilor de război

420 0

Ziua de 29 aprilie a fost declarată prin Hotărârea de Guvern nr 1222/2007 Ziua Veteranilor de Război. România s-a construit și trăiește prin sacrificiul cetățenilor ei de-a lungul istoriei în numeroasele lupte date pentru independență și unitate.

Veteranii de război sunt persoanele care luptând în al Doilea Război Mondial au asigurat trecerea țării prin cel mai devastator conflict al istoriei. Sunt persoane trecute de 90 de ani, din ce în ce mai puține – astăzi doar 1.096 în România și 3 în Republica Moldova -, a căror prezență printre noi merită deplinul nostru respect și întreaga noastră recunoștință.

La nivelul țării s-a organizat în acest an campania „Recunoștință veteranilor de război” în cadrul căreia Ministerul Apărării Naționale omagiază la Cercul Militar Național, dar și la Colegiul Național Militar din Câmpulung Moldovenesc, pe veteranii de război ai României. Și la Râmnicu Vâlcea a fost organizată astăzi începând de la ora 11:00 o depunere de coroane și o slujbă religioasă la Monumentul Independenței în semn de respect pentru veteranii din județul nostru.

Filiala PNL Vâlcea, prin glasul membrilor săi, exprimă profunda prețuire și cel mai cald omagiu veteranilor de război!

 

Filiala PNL Vâlcea

Articole asemănătoare

Ziua Europei

Postat de - 9 mai, 2024 0
FacebookTwitterÎn 1985, organismele europene au hotărât să declare data de 9 mai – când a fost adoptată Declarația Schuman (9…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *