8 mai –  Victoriei împotriva Germaniei hitleriste

336 0

Trei zile astrale ale României

 

 

Există în istoria fiecărei națiuni, chiar în istoria continentelor sau a întregii umanități zile astrale, zile de maximă importanță pentru că în ele s-au săvârșit acte simbolice de afirmare a drepturilor unor națiuni, acte cu caracter fondator pentru viitorul acelor națiuni și al cetățenilor acestora.

La 8 mai aliații occidentali sărbătoresc Ziua Victoriei împotriva Germaniei hitleriste. Din acest an, România sărbătorește și ea aceeași dată cu aceștia, renunțând la tradiția sovietică a sărbătoririi, după fusul orar al Moscovei pe data de 9 mai. În pofida marilor jerfe făcute de armata română împotriva hitlerismului, dorința sovietelor de a ne exploata țara aflată sub ocupație a făcut să nu ni se recunoscă statutul de țară co-beligerantă. România se ridică însă peste vremuri, afirmând cu tărie apartenența ei la lumea occidentală și sărbătorind victoria împotriva nazismului odată cu aliații noștri din Uniunea Europeană și NATO.

În această zi în care cinstim memoria înaintașilor, liberalii își manifestă recunoștința pentru jertfa celor căzuți și se angajează să apere România liberă și suverană, parte a civilizație și organizațiilor occidentale!

Filiala PNL Vâlcea

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *