Jandarmeria Vâlcea dorește să evidențieze curajul și angajamentul exemplar al celor doi angajați ai săi, în efortul de a preveni o tragedie în localitatea Stolniceni, județul Vâlcea

296 0

Astăzi, conducerea Jandarmeriei Vâlcea a acordat o distincție binemeritată plutonierului Ungureanu Rareș, în semn de apreciere pentru acțiunea sa curajoasă și intervenția exemplară într-o situație de urgență din ziua precedentă.

Ieri, 5 iunie 2023, plutonier Ungureanu Rareș și sergent major Dumitrică Ilie au fost parte a unei acțiuni comune de intervenție desfășurate de jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vâlcea și polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea.

Echipa mixtă formată din jandarmi și polițiști a răspuns prompt unui apel la numărul unic de urgență 112 care semnala un bărbat care amenința că își dă foc.

Ajunși la locație, forțele de ordine au găsit un bărbat în vârstă de 56 de ani, care se stropise cu benzină, având hainele complet îmbibate de substanța inflamabilă. Bărbatul ținea ferm în mână o brichetă și amenința să-și pună în aplicare gestul extrem.

În timp ce o parte a echipei dialoga cu bărbatul în încercarea de a-l calma și de a-l convinge să renunțe la gestul sinucigaș, plutonierul Ungureanu Rareș a observat oportunitatea de a interveni și a acționat prompt.

Cu sprijinul colegilor de la Poliție, care se aflau la fața locului și a sergentului major Dumitrică Ilie, Rareș s-a apropiat discret prin spatele bărbatului și a reușit să-l imobilizeze.

Această acțiune coordonată și efortul comun al jandarmilor și polițiștilor au dus la prevenirea actului sinucigaș și la salvarea vieții bărbatulul aflat în pericol.

În urma acțiunii lor și a sprijinului esențial în intervenție, sergentul major Dumitrică Ilie a fost, de asemenea, felicitat pentru contribuția sa valoroasă.

INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDEȚEAN VÂLCEA

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *