Hyperion Exclusive Chairman’s Reserve Cuveé Roumaine 2013, produs de Domeniile Alexandrion Rhein 1892, parte din Alexandrion Group, a obţinut Marea Medalie de Aur și distincția „Revelation Romania” la Concours Mondial de Bruxelles 2023

237 0

Hyperion Exclusive Chairman’s Reserve Cuveé Roumaine 2013, produs de Domeniile Alexandrion Rhein 1892, parte din Alexandrion Group a obţinut Marea Medalie de Aur și distincția „Revelation Romania” la Concours Mondial de Bruxelles 2023.

Marea Medalie de Aur este cea mai importantă medalie pe care un producător o poate adăuga portofoliului său, în timp ce distincția Revelation (Revelația țării) este oferită vinurilor care obţin cel mai mare punctaj, dintre vinurile dintr-o anumită țară. Cele două rezultate, obţinuţe de Hyperion Exclusive Chairman’s Reserve Cuveé Roumaine 2013 în urma unui proces de selecţie riguros, în cadrul unei competiţii de referinţă, consolidează reputația internațională a României în industria vinului si totodată angajamentul Alexandrion Group faţă de inovaţie şi calitate. Cea mai recentă ediţie Concours Mondial de Bruxelles 2023, desfăşurată în Istria (Croatia), în luna mai, reconfirmă tradiţia şi unicitatea vinului românesc.

Hyperion Exclusive Chairman’s Reserve Cuvée Roumaine combină două soiuri de struguri clasice, internaționale – Cabernet Sauvignon şi Merlot – cu unul dintre cele mai valoroase soiuri de struguri autohtone: Feteasca Neagră. Fiecare vin obținut din struguri selecționați şi culeşi manual a fost vinificat separat şi apoi asamblat şi maturat timp de 18 luni în baricuri noi de stejar franțuzesc. Vinul are o structură robustă, bogată şi o combinație frumoasă de arome de fructe roşii şi fructe negre bine coapte, nuanțe de ciocolată neagră, piper rosu şi accente plăcute de condimente şi eucalipt. Notele subtile, complexe, misterioase conduc spre o experienţă senzorială intensă, memorabilă. Fiecare picătură dezvăluie o cale mistică spre un tărâm al divinității, o cale către un răsfăț senzorial pentru cel mai sofisticat simț al gustului – o bucurie divină pentru cei care apreciază compania unui vin distinctiv.

Cu o pozitie bine definită în segmentul superpremium, acest vin emblematic pentru Domeniile Alexandrion Rhein 1892, crama din cadrul Grupului Alexandrion, situată în regiunea Dealu Mare, a fost produs folosind cei mai buni struguri, culeşi manual, precum şi echipamente şi procese de producţie moderne. Solul, cu o tradiţie milenară în producţia vinului românesc imprimă gustului arome şi note speciale, iar terroir-ului de Dealu Mare este o garanţie, în sine, pentru calitatea superioară.

Gamele Hyperion Exclusive şi Hyperion au obținut anterior performanțe remarcabile la Concours Mondial de Bruxelles: Marea Medalie de Aur & Revelation Romania (2021) – Hyperion Exclusive Fetească Neagră 2016, Medalie de Aur (2022) – Hyperion Exclusive Shiraz 2017 Medalie de Aur (2021) – Hyperion Cabernet Sauvignon 2016.

Cu o istorie de peste 30 de ani, Concours Mondial de Bruxelles reprezintă una dintre cele mai prestigioase competiții internaționale de vinuri şi reunește, în fiecare an, producători din peste 50 de țări. Juriul este format din experți din industrie – oenologi, cumpărători internaționali, jurnaliști, critici și reprezentanți ai organizațiilor din domeniu – recunoscuți la nivel internațional pentru exigenţa lor în procesul de evaluare.

Domeniile Alexandrion Rhein 1892, parte din Alexandrion Group, reprezintă prima cramă din România care a câștigat Marea Medalie de Aur la Concours Mondial de Bruxelles 2002, cu vinul Prahova Valley Special Reserve Pinot Noir 1999.

Hyperion Exclusive Chairman’s Reserve Cuvée Roumaine 2013 este disponibil pentru consumatorii din România prin intermediul magazinului online Alexandrion Group www.iconicdrinks.shop , dar si in magazinele de specialitate, locatiile HoReCa sau magazinele online ale partenerilor Alexandrion Group.

****

Domeniile Alexandrion Rhein 1892, parte a Grupului Alexandrion, este producător, exportator și importator selectiv de vinuri spumante și liniștite si deține peste 255 de hectare de vii, cea mai mare parte dintre acestea fiind situate într-una dintre cele mai fertile regiuni viticole din România. Regiunea Dealu Mare asigură o parte semnificativă a strugurilor folosiți pentru obținerea vinurilor excepționale si este similară cu două celebre regiuni vini-viticole europene: Piemonte din  Italia și Bordeaux din  Franța. An de an, vinurile produse la Domeniile Alexandrion Rhein 1892  au fost premiate la diverse competiții internaționale. Acestea sunt distribuite în peste 40 de țări din întreaga lume, plasând crama  pe locul al doilea în topul celor mai mari exportatori de vinuri îmbuteliate din România.

Pivnițele Rhein & CIE Azuga 1892, parte din portofoliul cramei Domeniile Alexandrion Rhein 1892, reprezintă locaţia cu cea mai îndelungată istorie, în care se produce, fără întrerupere de la înființare (1892) și până în prezent vinul spumant Rhein, după Metoda Tradițională. Rhein este furnizor oficial al Casei Regale a României încă din 1904.

Calitatea vinurilor, valoarea, rafinamentul și distincția lor fac din crama Domeniile Alexandrion Rhein 1892 unul dintre cei mai buni producători români de vinuri, care a ştiut să valorifice potențialul și diversitatea viticolă a țării prin gamele sale, printre care se numară spumantele Rhein Extra, şi vinurile liniştite Hyperion, Concert Prestige Rose, Neptunus, Kronos, Theia, Byzantium si Prahova Valley.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *