A câștigat finala Turneului Internațional de la București în 30 de secunde!  

303 0

Petre Bogdan Alexandru, medaliatul cu aur de anul trecut de la FOTE, a terminat pe locul 1 concursul de judo de la Sala Polivalentă, după ce și-a învins adversarul în mai puțin de un minut . 

Înaintea marilor competiții internaționale, campionatul european și cel mondial, din această vară, cei mai buni juniori judoka din România și-au făcut încălzirea la Turneul Internațional București. „Tricolorii” au luptat împotriva sportivilor din alte 5 țări europene.

Petre Bogdan Alexandru,  medaliatul cu aur de anul trecut de la FOTE, a câștigat finala în mai puțin de un minut.

„Am terminat meciul în 30-40 de secunde. La judo e imprevizibil, poți să câștigi în 4 minute, 8, în 3 secunde, depinde ce oportunități ai în timpul meciului” – Bogdan Alexandru Petre, medaliat cu aur la categoria 100 kilograme.

Alex provine dintr-o familie de judoka și practică judo-ul de la 4 ani.

 “M-am apucat de judo datorită tatălui meu, care a fost antrenor aproape 20 de ani, tata m-a îndrumat de la 4 ani pe un drum foarte bun” –– Bogdan Alexandru Petre, medaliat cu aur la categoria 100 kilograme.  

Alex este cel mai fericit atunci când i se cântă imnul.

„Simți că ai reprezentat țara cu succes și ai reușit să faci mândri mai mulți oameni nu doar pe tine” – Bogdan Alexandru Petre, medaliat cu aur la categoria 100 kilograme.   

„Prințesa Războinică” s-a impus la 52 kilograme  

Luciana Catană are 52 de kilograme și nu îi stă nimeni în cale la categoria ei de vârstă. Medaliată cu argint la Europeanul de Cadeți de anul trecut, sportiva de 17 ani a terminat pe locul 1 Turneul Internațional de la București.

Luciana este îndrăgostită de sportul pe care îl face de 13 ani.

„Nu îl văd ca pe un sport de băieți, chiar dacă se mai întâmplă și incidente, acestea sunt mici detalii, suntem prințese războinice” -Luciana Catană, medaliată cu aur la categoria 52 kilograme. 

La fel ca și colegul său de la categoria 100 de kilograme, câștigătorul de la 73 de kilograme, Ioan Dzitac, a terminat ultima luptă cât ai clipi.

„Am terminat finala în 21 de secunde. Am știut să gestionez bine situația și prin greșeala adversarului am reușit să îl finalizez”  Ioan Dzitac, medaliat cu aur la categoria 73 kilograme.  

200 de sportivi la Turneul Internațional de la București 

Sala Polivalentă din Capitală a fost gazda Turneului Internațional de Judo, competiție organizată în colaborare și parteneriat cu Primăria Sectorului 4.

La concurs au participat 200 de sportivi din 6 țări, Bulgaria, Ucraina, Turcia, Moldova, Serbia și România. Prezentă la eveniment cu fetele pe care le antrenează, fosta mare judoka, Andreea Chițu, retrasă din activitate în urmă cu 2 ani, recunoaște că îi e greu să urmărească meciurile fetelor pe care le antrenează de pe margine.

„De pe margine este cu totul diferit, nu te mai raportezi la persoana ta și te raportezi la alte persoane și ai alte trăiri și sunt alte emoții la mijloc Fetele pe care le antrenez sunt în proces de învățare, sunt fete de 15, 16 ani, încă nu au stabilit un stil anume și atunci putem exersa foarte multe lucruri și să învățăm foarte multe lucruri în același timp” – Andreea Chițu, vicepreședinte Federația Română de Judo, antrenor principal CNOPJ București. 

Articole asemănătoare

O fată de milioane

Postat de - 9 noiembrie, 2020 0
FacebookTwitterLăcrămioara Perijoc, cea mai bună pugilistă din România, și-a fixat țintele pentru 2021: merge să cucerească medalia olimpică la Tokyo și…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *