Dacă e luni, vin cu vești bune de la Senat.

556 0
✅️✅️Astăzi, prin votul acordat la plen, România a făcut un nou pas în completarea procesului de digitalizare, un proces complex și de durată, dar care asigură facilitarea accesului cetățenilor la serviciile publice.
📲📲Legea votată azi are drept scop adoptarea unor măsuri care să asigure accesul simplu și rapid al cetățeanului la serviciile publice. Concret, aceste instituții vor fi obligate să ofere persoanelor fizice sau juridice, serviciul de programare online, alături de sistemul pe care îl utilizează deja, urmând exemplul pozitiv al unor instituții care au implementat deja acest sistem, cum ar fi Serviciul de Pașapoarte sau Direcția Generală Permise de Conducere și Înmatriculări.
Pentru atingerea scopului, Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) va înființa Serviciul de programări online (SPO), o platformă electronică integrată care permite persoanelor fizice și juridice să se programeze online pentru a obține serviciile publice necesare.
💻💻Prin votul favorabil acordat proiectului de lege propus, va crește gradul de accesibilitate al administrației publice și pentru persoanele cu dizabilități fizice. Am fost de acord cu acest proiect, cu atât mai mult cu cât asigură predictibilitate pentru cetățeni și oferă posibilitatea instituțiilor publice de a rezolva mai repede solicitările primite.
Pentru cei care doresc să parcurgă detaliile proiectului, o pot face pe link-ul de mai jos, cu mențiunea că votul final va fi acordat la Camera Deputaților:
👇👇👇

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *