Ziua Drapelului Național

407 0

Prin legea 96/1998 a fost instituită Ziua Drapelului Național pe data de 26 iunie. Drapelul Național este un simbol oficial al României așa cum sunt imnul și stema, după cum este scris în Constituţie. Alcătuirea Drapelului Național, care își află prima atestare certă odată cu revoluția de la 1848, este înscrisă în Constituţie: albastru, galben, roșu pornind dinspre lance.

Astăzi, 26 iunie 2023, în organizarea Prefecturii Vâlcea a avut loc, pe platoul din fața instituției, începând cu ora 9:50, sărbătorirea Zilei Drapelului. Cu această ocazie a avut loc primirea Drapelului de Luptă de către comandantul garnizoanei, precum și binecuvântarea acestuia și înălțarea pe catarg. Sărbătorirea s-a încheiat la ora 10:50 cu defilarea gărzii de onoare pe bulevardul Tudor Vladimirescu. PNL Vâlcea a răspuns invitației de a participa la manifestări prin trimiterea unei delegații alcătuită din membrii Biroului Politic Județean Vâlcea și ai Biroului Politic Local Râmnicu Vâlcea.

PNL, ca făuritor al României moderne, își înclină cu respect fruntea în fața simbolului național care este drapelul României, angajându-se să-l apere cu toate forțele membrilor săi!

Filiala PNL Vâlcea

Articole asemănătoare

Gata de promulgare

Postat de - 11 decembrie, 2023 0
FacebookTwitterÎn data de 09.12.2023, inițiativa deputatului Cristian Buican privind înființarea Punctelor Gastronomice Locale, votată în Camera Deputaților, cameră decizională, a…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *