Jurnal de vacanță

413 0
La Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) s-a lucrat la completarea procedurii de înscriere care dă posibilitatea obștilor și composesoratelor să-și înregistreze animalele în Sistemul Național de Identificare și Înregistrare a Animalelor (SNIIA), cu toate drepturile și obligațiile care decurg din acest fapt.
M-am aflat încă de la început pe traseul depunerii unei cereri în acest sens, semnată de un grup de asociații adunate în jurul obștii din Horezu, care mi-a cerut sprijinul. Cererea lor avea ca obiectiv înregistrarea acestor asociații ca exploatații comerciale alături de cele care funcționează prin înscriere în Registrul Comerțului. Reamintesc faptul că obștile și composesoratele funcționează în baza unui certificat de grefă emis de judecătoria din zona de activitate.
Am primit recent textul propus de ANSVSA, aflat în procedură de „transparență decizională”, conform procedurilor legale. Cei interesați de document îl pot lectura și, eventual, pot face propuneri pentru finalizarea lui (http://www.ansvsa.ro).
O veste bună este un bun început de vacanță. De vacanță activă, productivă, ca în fiecare an.
Altfel, am fost tocmai în Maramureș, la sfârșitul săptămânii trecute. Am traversat din nou Transilvania, atât de diversă și de frumoasă în același timp. Călătoria în sine, de la sud la nord și de la nord la sud, este o aventură vizuală fără egal. Iar Maramureșul, o oază de verdeață și de tradiții cum rar poți vedea.
De data aceasta am însoțit-o pe Mirela, soția mea, la o întâlnire peste ani cu foștii colegi de școală. La o pensiune (vezi foto) construită cu mult bun-gust și mare pricepere de gospodar. Ca peste tot în Maramureș, poți vedea și aici lemnul cioplit ca nicăieri în lume de meșterii locului și așezat cu grijă în structura porții și a gardului, a iazului pentru pești și a clădirii de locuit. Mergeți în nordul României ori de câte ori aveți timp pentru o călătorie de poveste prin Transilvania cea frumoasă și pentru o gură de aer proaspăt și de liniște în Maramureșul de acum.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *