BIKERS For Humanity Rock Fest, un eveniment colosal, în Brezoiul Lumii

1962 0

 “Ce am realizat împreună în 2022 este extraordinar! Nu doar cel mai fain weekend ROCK din toată vara, dar și sprijinul pentru acțiunile BFH”

Astfel suna pledoaria minunaţilor bikeri români pentru evenimentul excepţional, de trei zile, desfăşurat în ultima decadă a lunii iunie, la Live Summer Camp Brezoi, arealul de vară al lui  Miţă Mugescu, unul din cei mai iubiţi vâlceni  şi al inimoasei și luptătoarei sale soţii, Cristina Mugescu. Luni de zile, cei doi, ajutaţi de prieteni cu suflet, au depus o muncă titanică pentru pregătirea locului unde se vor derula cele câteva evenimente ce vor aduce zeci de mii de iubitori ai muzicii, din toată lumea. Au fost nopţi nedormite, lucrul cu utilaje, realizarea de noi dotări, de noi posibilităţi de divertisment.

Au urcat pe scenă nume grele, vechi, ale muzicii rock, dar şi trupe mai tinere, dar cu un potential imens şi amintim aici de CiviC RebelS, vâlcenii profesorului de engleză Vlad Alexandrescu, carora le profeţim un viitor muzical de excepţie. Participanţi au fost cu miile, din toată ţara. Şi din lume, sunt oameni minunaţi care au venit special, tocmai din Canada. Şi din alte ţări.

Iată line-up-ul: Trooper, Alternosfera, Altar, Bucium, CiviC RebelS, Electric Humidity, Viţa de Vie, Dirty Short, cu o urare din sufletul tuturor participanţilor pentru maleficul Putin, Bucovina, Antract, Anton, Revolter, Cargo, Compact – Paul Ciuci, Celelalte Cuvinte, Krypton şi greucenii de la Gothic.

BIKERS For Humanity Rock Fest a revenit, deci, la Brezoiul Lumii, reunind întreaga familie rock, cu cea mai tare muzică și o cauză cu totul specială.

Să cităm tot din materialele postate de faimoşii adevăraţi motociclişti români, şi, când spunem motociclişti, suntem departe de a include aici şi puştimea cu ”motorete” de viteză ce bâzâie enervant pe asfalt, ce pare total lipsită de repere şi interese morale şi culturale.

Timp de trei zile, la Bikers For Humanity Rock Fest de la Brezoi, a avut loc o sărbătoare a rock-ului românesc, un eveniment despre familie, despre prieteni, despre a fi împreună pentru a crea amintiri noi și de durată și pentru a face bine. Sumele strânse din vânzările de bilete și din merchandise-ul Bikers for Humanity Romania merg direct în sprijinul motocicliștilor, pentru ca ei să-și ducă la capăt lupta pentru cauzele umanitare pe care și le-au asumat.

Brezoi a devenit epicentrul comunității rock din România, în special a celor călare pe două roți. Trei zile legendare de festival i-au așteptat pe miile de oameni care s-au strâns în cadrul natural pe care îl oferă zona, devenită celebră pentru evenimentele muzicale care se întâmplă acolo. Pe scenă au urcat o varietate de trupe, de la unele foarte tinere, la grupuri care cântă de zeci de ani și ale căror hituri s-au transmis din generație în generație.

Seara a treia, cea de închidere, a fost destinată legendelor și nemuritorilor rockului românesc. Gothic România, cei care cântă hard rock în România de câteva decenii, au deschis ultima seară Bikers For Humanity Rock Fest 2023. Au urmat Celelalte Cuvinte, care pare că au descoperit elixirul tinereții. Trupa cu o vastă experiență în muzică sună în continuare la fel de bine și are aceeași energie debordantă pe scenă. Set-listul de la Brezoi a conținut și chiar a debutat cu single-uri de pe cel mai recent album al lor, lansat anul acesta. Krypton, grupul fondat de Eugen Mihăescu în 1984, a urcat pe scena festivalului alături de noul lor solist, Dragoș Moldovan, și a dat dovadă de o energie explozivă.

Seara și festivalul s-au încheiat cu trei trupe care au dat României unele dintre cele mai frumoase și îndrăgite piese nemuritoare. Compact cu Paul Ciuci le-a adus aminte oamenilor de hiturile minunate care s-au transmis de la o generație la alta. Mii de oameni prezenți în fața unui amurg de poveste au cântat alături de ei „Fata din vis”, care a împlinit anul acesta 40 de ani, „Cântec pentru prieteni” sau „Un alt început”. Clipe pe care mulți le vor păstra cu ei de acum înainte. Le-au urmat CARGO, cu care publicul a cântat „Ploaia”, melodie care a aniversat anul ăsta 20 de ani de existență, „Ziua vrăjitoarelor” și „Aproape de voi”, unde cu greu te poți abține să nu verși o lacrimă, dacă te afli printre cei atinși de moștenirea lăsată în urmă de Adrian Bărar. După asemenea momente, nu se putea pleca acasă fără Phoenix și melodiile cu care mulți dintre noi au crescut. „Muguri de fluier”, „Strunga”, „Vremuri” sau „Andrii Popa” au închis ediția a doua a celui mai mare festival de rock autohton din România.

Bikers For Humanity Rock Fest nu e doar un festival care sărbătorește muzica rock românească. Bikers For Humanity Rock Fest e un eveniment despre familie, despre prieteni, despre a fi împreună pentru a crea amintiri noi și de durată, pentru a face bine și pentru a ne bucura de muzica pe care toți o iubim și o fredonăm din suflet. Timp de trei zile, la Brezoi se adună una dintre cele mai frumoase comunități de oameni din țară. Un loc în care toți se simt bine-veniți, confortabil și liberi. O experiență creată pentru a fi trăită și care greu se poate exprima în cuvinte. Trei zile la finalul cărora toate sumele strânse din vânzările de bilete și din merchandise-ul BFH merg direct în sprijinul motocicliștilor, pentru ca ei să-și ducă la capăt lupta pentru cauzele umanitare pe care și le-au asumat.

La finalul unui weekend plin de muzică bună, de momente speciale și de oameni faini, se poate spune că evenimentul a fost un real succes. Abia așteptăm ediția Bikers For Humanity Rock Fest 2024!”

Publicul a fost într-un delir aproape continuu. Bucovina şi Cargo, ca de obicei, au făcut furori, sunt extrem de valoroşi, iubiţi, veneraţi; sunt creativi, puternici şi plini de acel spirit capabil să facă totul să vibreze la unison. Crivăţ al Bucovinei chiar este un fenomen, ca şi Adi Igrişan. Şi alţii.

Un întreg Univers în sufletele tuturor

Muzica favorită a fost liantul evenimentului.
Dar nu doar muzica. Şi pasiunea pentru motoare, prietenia, altruismul, dragostea de viaţă, dorinţa de aventură.
Timp de trei zile, Brezoiul a fost un veritabil furnicar uman, pestriţ şi pitoresc. S-au instalat tabere, campingul, cu condiţii excepţionale, a fost arhiplin, ca şi parcarea amenajată, localnicii s-au bucurat să facă din nou un bănuţ din cazări, PIB-ul Brezoiului lui Robert Schell a crescut din nou, iar împrejurimile extrem  de frumoase, întreaga vale a Lotrului, au zumzăit de motoare şi de voie bună.

Au fost cântări pe scenă, au fost cântări la corturi, campere, rulote, dubiţe cu preparate pentru camping; au fost grătare şi ceaune, beri reci; au fost drumeţii şi escapade motorizate şi, mai presus de toate, au fost nepreţuitele revederi cu prietenii vechi, unii, poate de o viaţă, au fost legate alte prietenii, o imensă, debordantă, fericită şi unită familie, sub emblema Bikers For Humanity!

Iar gazdele, ca de obicei, de top, de la rolul de amfitrioni, până la facilităţile oferite, incluzând cazarea, divertismentul, mica tabără cu hamace de peste râu, standurile cu mâncare delicioasă şi băuturi, jocurile, sporturile şi alte tentaţii puse la dispoziţia tuturor.
Nu credem că a plecat nimeni fără măcar un suvenir achiziţionat, pentru sufletul lor, pentru binele familiilor necăjite pe care inimoşii bikeri le vor ajuta, aşa cum o fac întotdeauna.

PHOENIX renasc întotdeauna din propria cenuşă

Nu puteam încheia acest material fără a aminti de legenda vie a scenei rock româneşti, PHOENIX! Mereu, precum pasărea ce renaşte din propria-i cenuşă şi din propriu-i fum, PHOENIX ai lui Nicu Covaci- un monument uman, formaţia se reinventează, progresează, se desăvârşeşte! Mereu şi mereu, incredibil!
Covaci are fenomenala capacitate de a căuta, a atrage şi perfecţiona muzicieni de o valoare incontestabilă şi împreună cu care, crează minuni: muzica lor are o forţă colosală, cât Universul! Este, probabil, prima formaţie românească ce a stors lacrimi de emoţie autoarei acestui articol. Publicul a zăbovit până noaptea, târziu, pentru a se emoţiona şi a trăi senzaţii incredibile alături de Phoenicşi.
Nicu Covaci, nimeni din lumea asta nu are dreptul să te nedreptăţească şi să te desconsidere; eşti Dumnezeul muzicii rock din ţara asta!
Să ne revedem cu bine la evenimentele viitoare organizate şi găzduite de minunaţii soţi Mugescu!
Urmează 11 zile de Hippie Camp, care este un proiect P.N.R.R. Finanțat de Uniunea Europeană – #NextGenerationEU.

Organizatori: Asociatia MENTOR ROCK, în parteneriat cu Primăria oraşului Brezoi.

Hippie Camp – un nou proiect, o inovație necesară: artişti consacrati susțin zilnic, timp de 11 zile, nu doar concerte, ci și ateliere practice prin care dau mai departe din măiestria lor, tinerilor artiști aspiranți din comunitate. In fiecare zi vor avea loc câte două concerte.

Kandy Reisenauer

Foto: PinPhoto

 

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *