Parlamentarii din Forța Dreptei solicită convocarea Comisiei pentru drepturile omului pe tema abuzului și tratamentelor inumane din centrele pentru vârstnici din Ilfov

376 0

Parlamentarii din Forța Dreptei, membri ai Comisiei pentru drepturile omului din Camera Deputaților, au adresat astăzi conducerii Comisiei o solicitare de convocare a acestui for pe tema abuzului și tratamentelor inumane din centrele pentru vârstnici din județul Ilfov.

Solicitarea a fost înaintată de deputații Ludovic Orban, Antonel Tănase, Violeta Alexandru și Ion Ștefan, având în vedere specificul activității comisiei parlamentare care are atribuții în ceea privește apărarea drepturilor omului și exercitarea controlului parlamentar în acest domeniu.

Astfel, parlamentarii din Forța Dreptei propun audierea tuturor celor implicați în cazul abuzurilor din centrele pentru vârstnici, inclusiv invitarea reprezentanților ONG care cunosc, prin activitatea specifică, realitățile din teren, respectiv a entităților media care au făcut o anchetă amănunțită în aceste centre.

Totodată, semnatarii cer președintelui Comisie să obțină din partea Biroului Permanent al Camerei Deputaților acordul pentru ca activitatea acestui organism să se desfășoare pe toată durata vacanței parlamentare.

Articole asemănătoare

Un gând pe zi, Constantin Ene (9)

Postat de - 14 septembrie, 2020 0
FacebookTwitterImplementarea, accesarea și parteneriate pentru accesarea de fonduri europene Proiectele sunt aplicate la nivel regional, deci este responsabilitatea municipalităților și…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *