FORȚA DREPTEI – DRUMUL DREPT

414 0

Sâmbătă, 19 august, a fost ziua care a consfințit faptul că liberalismul nu va muri odată cu PNL-ul, filozofia liberală fiind dusă mai departe de FORȚA DREPTEI. Conferința Națională a partidului FORȚA DREPTEI a adunat în Aula Politehnicii din București peste 1400 de participanți, în ciuda faptului că Aula nu dispune decât de 1160 de locuri. Filiala Vâlcea a FD a fost prezentă cu 60 de membri. O sală arhiplină.
Nu a lipsit profesorul universitar (doctor, pe bune), Bogdan Glăvan, de la ASE-ul bucureștean, deja membru al FORȚEI DREPTEI, așa cum n-au lipsit invitați ai altor partide de centru-dreapta: USR, PMP, Partidul Național Țărănesc – aripa Petrina.

În cuvântările lor, Ludovic Orban, președintele FD, Violeta Alexandru, vice-președinte FD și deputat, Adrian Oros, senator și vice-președinte, Antonel Tănase, deputat și președintele organizației București, Bogdan Glăva, profesor universitar, Nicușor Dan, primarul capitalei, Claudiu Năsui (USR), Eugen Tomac (PMP), Constantin Petrina (PNȚ) au definit în termeni duri cauza crizei care macină România. Cauza nu este una abstractă, ocultă sau mistică, ci una cât se poate de concretă și de vizibilă: coaliția PSD – PNL. Această coaliție toxică, lipsită de principii morale, fără profesioniști de anvergură, mincinoasă, slujind doar interesul de grup sau personal, amintind de domniile fanariote din evul târziu, duce România, inevitabil, spre colapsul economic și social. Acest dezastru, subliniau vorbitorii, vizibil deja, obligă partidele de centru – dreapta, dar și oamenii care știu prețul muncii și, prin ceea ce fac, slujesc interesul național, să se unească, degrabă, într-o opoziție comună și constructivă.

„În România, oamenii corecți, oamenii educați, oamenii pregătiți, responsabili, oamenii care se duc dimineața la muncă, oamenii care spun adevărul, cărora le e rușine să mintă, oamenii care nu fură, care-și câștigă cinstit existența sunt majoritari! Ei trebuie să se trezească și să dea direcția corectă României. România nu mai poate fi guvernată de indivizi care nu au dovedit o pregătire profesională temeinică și nici nu au statură morală. Acești indivizi conduc azi țara pentru că oamenii corecți, buni profesioniști, oamenii de bun simț și educați stau acasă în ziua votului sau refuză să participe la viața politică. Îi așteptăm să ni se alăture”, rostea Ludovic Orban de la tribuna Conferinței.

Aceleași idei, cu alte cuvinte, le exprima, de la aceeași tribună a Conferinței, Violeta Alexandru: „Întreprinzătorii români se tot împuținează, capitalul autohton moare încet-încet, birurile devin tot mai apăsătoare, actuala guvernare este în criză profundă de idei, crede că va salva țara prin taxe și impozite adăugate. Dar niciun guvern întreg la minte nu-și propune să salveze o țară mărind taxele și impozitele, numai nebunii și proștii fac asta. Prin urmare, haideți să construim un pol de centru-dreapta, o opoziție a bunelor politici economice și sociale, cu buni profesioniști, cu oameni morali și de caracter, cu oameni care știu prețul muncii, cu oameni onești care înțeleg că dacă țării îi este bine, fiecărui cetățean îi va fi bine.”

Convingerea unanimă este că FORȚA DREPTEI se construiește temeinic, cu argumente solide, cu oameni de bună calitate, onești, buni profesioniști și sinceri. Se întrezărește speranța că partidul lui Ludovic Orban și Compania va deveni principalul motor politic de centru-dreapta, partidul adevăraților liberali, care pot adapta conservatorismul Brătienilor la realitățile timpului nostru. FORȚA DREPTEI a devenit deja o FORȚĂ.

Traian Dobrinescu

 

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *