Premierul Cîțu nu va permite o nouă mineriadă în mandatul său

366 0

Premierul Florin Cîţu a afirmat, referitor la protestul minerilor din Valea Jiului, că o escaladare în sensul nedorit a situației minerilor nu este o soluţie care să le rezolve problemele şi a subliniat că nu va permite o mineriadă în mandatul său.

Pe scurt, săptămâna trecută, senatoarea proaspăt exclusă din AUR a inflamat tensiunile din Valea Jiului, pozând în salvatoarea ortacilor și inducându-le idea că ar putea câștiga 3000-4000 de euro lunar.

Ciolacu exploatează, de asemenea, electoral și în stilul personal tensiunile  alimentate de senatoarea Diana Iovanovici Șoșoacă, cea care se erijează într-un soi de lider al minerilor, instigându-i la nesupunere civică. Ea le-a sugerat deja să revină la București, nu știm dacă tot pentru plantat panseluțe. „Este o indolenţă aproape criminală să ţii 70 de mineri în subteran” spune liderul PSD. Ciolacu și PSD o propun pe senatoarea Șoșoacă să candideze la Președinția României!  Codrin Ștefănescu punctează și el la fel de ilar ca și Ciolacu: „Şoşoacă face ceea ce trebuia să facă PSD! Adică ia poziţie publică, se implică, urlă la guvern! Şoşoacă face de o mie de ori mai mult decât Ciolacu, Dâncu, Grindeanu şi toţi academiştii securistoizi din PSD”.

Cîțu, atitudine rațională și de bun simț

Dincolo de speculațiile necugetate și aberante enumerate mai sus, avem un premier cu capul pe umeri, care vede lucrurile dintr-un alt unghi și care propune soluții veridice la chestiunea minerilor, oameni cu nemulțumiri ce trebuie ascultate, neglijați fiind 30 de ani de către PSD, adăugăm noi, însă, în același timp, și alte categorii sociale au probleme.

„Nu mi se pare normal ce se întâmplă, de aceea spun că găsim soluţii, îi înţeleg, ştiu că trec printr-o situaţie dificilă, formula prin care încearcă să rezolve această situaţie nu mi se pare cea mai fericită, dar se pare că sunt foarte mulţi politicieni care profită, aşa cum au profitat şi alţi politicieni tot din aceeaşi categorie în ultimii ani de pe urma acestei categorii sociale. Ţineţi minte ce s-a întâmplat în anii ’90. Eu pot să spun doar atât românilor şi bucureştenilor, că nu voi permite niciodată în România, în mandatul meu, să se întâmple ce s-a întâmplat în mandatul lui Iliescu şi a altor socialişti. Nicio mineriadă nu se va întâmpla în acest mandat”, a declarat premierul.

 

Este detestabil când politicienii profită de pe urma minerilor

Ca întotdeauna, minerii sunt considerați de mulți politicieni masă de manevră. Cîțu sesizează foarte bine acest lucru și nu le promite marea cu sarea, cum fac alții. „În 2020, când au fost plătite toate salariile, şi ale minerilor, lună de lună în România au fost 4 milioane de oameni în şomaj tehnic, pentru că trecem prin cea mai mare criză din sănătate. Este un domeniu dificil şi ştim foarte bine că această tranziţie la economia verde în toată UE vine cu probleme. Îi înţeleg, ştiu că trec printr-o perioadă dificilă. Acest Guvern a arătat foarte clar şi anul trecut şi anul acesta, salariile au fost plătite la timp. Avem soluţii şi pentru următoarele trei luni de zile. În acelaşi timp, eu cred că trebuie să ne uităm la întreaga imagine a economiei.

Traian Băsescu crede, la rândul său, că mineritul în Valea Jiului nu mai are niciun viitor în România, că ar fi bine ca cineva să le spună acest adevăr minerilor, căci altfel criza actuală se poate repeta și că aceşti oameni trebuie recalificaţi, utilizaţi la ce are viitor: construcţia de autostrăzi, regularizări de râuri.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *