Neplata pensiei de întreținere, ce revine copilului, stabilită prin hotărâre judecătorească sau act notarial, este faptă supusă sancțiunii

496 0
✔️Am corectat, prin vot, la Senat, o situație existentă în prezent, sesizată și de Curtea Constituțională, în vederea asigurării drepturilor egale pentru minorii aflați în întreținere.
❌️Legea votată în Senat prevede incriminarea neplății, cu rea-credință, timp de trei luni, a pensiei de întreținere stabilite prin act notarial. În prezent, Codul penal sancționează doar neplata, „cu rea-credință, timp de 3 luni, a pensiei de întreținere stabilite pe cale judecătorească”.
✔️Astfel, a fost modificat Codul penal, în sensul în care neplata pensiei de întreținere a copilului stabilită la notar să poată fi sancționată la fel ca în cazul celei stabilite în instanță, respectiv închisoare de la șase luni la trei ani sau amendă, conform prevederilor Codului Penal.
Cei care doresc să citească prevederile proiectului o pot face pe link-ul de mai jos, cu mențiunea că votul final va fi dat la Camera Deputaților
👇👇👇👇

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *