Anul nostru universitar începe chiar acum

319 0
Astăzi se reiau cursurile în toate facultățile din România. Mă folosesc și de acest prilej pentru a face publică încrederea foarte profundă pe care o am în tinerii din ziua de azi și în interesul lor pentru studiile universitare și pentru desăvârșirea pregătirii profesionale de înaltă ținută, în universitățile românești.
Studenții se întorc în facultăți în condiții îmbunătățite față de anii trecuți. Am aflat, de pildă, că numărul locurilor pentru masterate s-a mărit considerabil în acest an. Accesul tinerilor la studii universitare nu trebuie îngrădit în niciun fel. Se poate obține un nivel de învățare foarte înalt cizelând criteriile de examinare științifică și profesională, nu închizând ușile de acces.
Cunosc îndeaproape domeniul prin intermediul fiicei mele, Teodora, absolventă a Universității de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu din București, revenită la studii de aprofundare și de specializare în acest domeniu și practicantă deja într-un birou de arhitectură. Am scris în repetate rânduri despre ea și despre pasiunea ei pentru această meserie. Astăzi o amintesc numai pentru că, prin ea, am fost tot timpul conectat la mediul universitar românesc și la ceea ce poate el produce din punct de vedere academic și profesional. Nu vorbesc din auzite!
Cred în acest sistem. El asigură corpul nostru profesional de cea mai înaltă calitate. Și dă încredere tinerilor români să se confrunte de la egal la egal cu tinerii din alte țări. Suntem, așadar, în prima zi de cursuri a studenților români. Le urez tuturor un bun început de drum și rezultate școlare și științifice importante și în acest an universitar!

Articole asemănătoare

La mulți ani!

Postat de - 24 ianuarie, 2024 0
FacebookTwitter Pe 24 ianuarie 1859, Alexandru Ioan Cuza a fost ales domn al Țării Românești, după ce la 5 ianuarie…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *