Șefa gimnasticii i-a așteptat la aeroport pe sportivii calificați la JO:  “Fericirea e maximă!”  

209 0

Gimnaștii au revenit în țară după calificarea senioarelor și a lui Andrei Muntean la Jocurile Olimpice de la Paris. La sosirea pe aeroport, gimnaștii au fost primiți cu flori și aplauze, iar șefa federației i-a felicitat și îmbrățișat pe fiecare pentru ce au realizat la Mondialul de la Antwerp.   

Senioarele și seniorii din echipele naționale de gimnastică ale României s-au întors acasă după un mondial în care fetele și Andrei Muntean au prins biletele către Jocurile Olimpice de la Paris, iar Sabrina Voinea a terminat finala de la sol pe locul 4, o performanță extraordinară pentru puștoaica de 16 ani.  

Sportivii au fost primiți la aeroport ca niște adevărați campioni, cu multe flori și aplauze. Carmencita Constantin i-a îmbrățișat pe fiecare și i-a lăudat pe toți pentru performanțele obținute. 

„Fericirea e maximă și e maximă pentru că atunci când o fericire e adevărată, e fericirea cumulată din fericirile altora. Știu cât de fericiți sunt copiii, antrenorii și cât de mult s-a muncit pentru această calificare. Enorm” -Carmencita Constantin, președintele Federației Române de Gimnastică.   

Liderul echipei feminine e Ana Bărbosu  

Șefa gimnasticii din România spune că după Mondialul din Belgia echipa feminină are și un lider! Pe Ana Maria Bărbosu.  

„E copleșitor pentru mine să aud asta, toate suntem tinere. Încerc să îmi însușesc cât de bine pot acest rol și sper să reușesc să unesc echipa și să fim toate împreună”  Ana Maria Bărbosu, componentă a echipei naționale feminine de gimnastică artistică a României, calificată la Jocurile Olimpice de la Paris.  

La Mondialul de la Antwerp, Sabrina Voinea a reușit o mare performanță: locul 4 în finala de la sol. 

„Sunt foarte fericită, mă bucur foarte mult pentru această calificare, ne-am dorit-o enorm și mă bucur foarte mult pentru finala mea de la sol. M-am aflat printre cele mai bune sportive și m-am luptat cu ele de la egal la egal”  Sabrina Voineacomponentă a echipei naționale feminine de gimnastică artistică a României, calificată la Jocurile Olimpice de la Paris.  

Andrei Muntean, veteranul echipei masculine de gimnastică, savurează din plin calificarea sa la Jocurile Olimpice de la Paris, dar  ar fi vrut ca și echipa să fie acolo la anul.  

„Mi-am dorit din suflet să fie o calificare cu echipa, pentru că sentimentul este unic șă mergi cu echipa la Jocurile Olimpice”  Andrei Muntean, component al echipei naționale masculine de gimnastică a României, sportiv calificat la Jocurile Olimpice de la Paris.  

După 12 ani, echipa feminină e din nou al Jocurile Olimpice  

La Campionatul Mondial de la Antwerp naționala feminină de gimnastică a României antrenată de Corina Moroșan, Camelia Voinea, Patrick Kienes, Daymon Jones și Florin Cotuțiu s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris. Ultima dată echipa „tricoloră” a fost la Jocurile Olimpice din 2012, Londra. 

Cu o medie de vârstă de 16 ani și 7 luni, echipa de gimnastică a României a fost cea mai tânără de la Mondialul de la Antwerp.  Ana Maria Bărbosu, Sabrina Voinea, Amalia Ghigoarță, Andreea Preda, Lilia Cosman și Ella Oprea s-au clasat pe locul 10 la Campionatele Mondiale, poziție care le-a asigurat calificare la JO. 

„Nu pot să descriu cât sunt de fericită pentru această calificare. Am muncit foarte mult pentru ea. Nici o secundă nu m-am gândit că anul viitor eu și colegele mele nu vom fi la Paris”  Ana Maria Bărbosu, componentă a echipei naționale feminine de gimnastică artistică a României, calificată la Jocurile Olimpice de la Paris.  

La Mondialul din Belgia, liderul echipei masculine, Andrei Muntean, a prins biletul de Paris în proba de individual compus. Până acum, este primul gimnast român calificat la cea mai mare competiție de sport din lume.  

„La Paris, îmi doresc să mă bucur de competiție, de faptul că am ajuns la Jocurile Olimpice. Îmi doresc să îmi bunătățesc exercițiul de la  paralel, voi lucra foarte mult la asta pentru că nu mai am nimic de pierdut” -Andrei Muntean, component al echipei naționale masculine de gimnastică a României, calificat la Jocurile Olimpice de la Paris.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *