Tulcea: Municipiul va avea pădure urbană în piața civică

449 0

Reprezentanții primăriei Tulcea, anunță că noul Plan Urbanistic General al municipiului este în lucru, iar acesta va consta în crearea de parcuri, zone de agrement şi sport, de rute pietonale şi ciclabile, un centru universitar,dar şi regenerarea urbană a actualelor zone industriale.

Un centru universitar, profilat pe studii deltaice care să  fie centru de interes pentru viitorii specialişti ai oraşului, crearea de parcuri, zone de agrement şi sport, de rute pietonale şi ciclabile, dar şi regenerarea urbană a actualelor zone industriale inactive sunt teme care se vor impune prin noul Plan Urbanistic General al municipiului.

Primăria Tulcea a semnat în urmă cu trei săptămâni contractul pentru  noul Planul  Urbanistic General al municipiului Tulcea. Actualizarea Planului Urbanistic trebuia realizată de foarte mult timp, spunea primarul Ilie Ştefan, deoarece ultimul PUG al municipiului Tulcea datează din 1996, deşi legea prevede reînnoirea acestuia cel puţin o dată la 10 ani. Acesta va fi elaborat de asocierea a cinci birouri de arhitectură si urbanism, dintre care amintim centrul de proiectare al Universităţii de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” din Bucureşti.

Sursa: ziaruldedelta.ro

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *