44 de misiuni executate de pompierii vâlceni în ultimele 48 de ore

261 0

În perioada 30 octombrie ora 08:00 – 01 noiembrie ora 08:00, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „General Magheru” al judeţului Vâlcea au desfășurat 44 de misiuni, dintre care 37 pentru acordarea măsurilor de prim ajutor și transportarea la unitățile sanitare a persoanelor cu afecțiuni medicale, 4 misiuni pentru localizarea și lichidarea incendiilor și 3 alte situații de urgență.

Membrii echipajelor SMURD au fost solicitaţi să intervină la 37 de situaţii de urgenţă, dintre care: 12 traumatisme, 5 accidente rutiere și 20 diverse afecțiuni medicale

La nivel județean, 37 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD.

În această perioadă, echipajele de pompieri au acționat pentru localizarea și lichidarea celor 4 incendii, după cum urmează:

– un incendiu se manifesta la 3 locuințe distincte din localitatea Voineasa;

– 3 incendii de vegetație uscată în localitățile Roșiile, Prundeni și Berbești, unde au fost afectate circa 1,8 ha de teren.

Din fericire, incendiile nu s-au soldat cu victime, înregistrându-se doar pagube materiale.

 

De asemenea, în perioada de referință, echipajele operative au executat o misiune de recunoaștere în teren, în minicipiul Drăgășani și 2 misiuni pentru asigurarea măsurilor PSI la accidente rutiere, în localitățile Râmnicu Vâlcea și Mihăești.

 

Totodată, în intervalul menționat, a fost emisă o atenționare, pentru avertizarea populației, cu privire la fenomene meteorologice periculoase (cod Galben).

 

În continuare, salvatorii vâlceni rămân mobilizați 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor persoanelor aflate în dificultate.

 

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și a aplicației de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.

 

 

Compartimentul Informare și Relații Publice

Articole asemănătoare

L-ați văzut ?

Postat de - 3 septembrie, 2020 0
FacebookTwitterLa data de 01 septembrie a.c., orele 10.00, numitul IORDACHE GHEORGHE, din comuna Vlădești, satul Priporu, județul Vâlcea a plecat…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *