Vaccinare la înălțime, printre nori. Centrul drive-thru, unic în țara noastră, deschis sub autoritatea Instituției Prefectului – Județul Vâlcea

258 0
O inițiativă inedită a autorităților pentru a atrage atenția asupra vaccinării. Astfel, sub autoritatea Instituției Prefectului – Județul Vâlcea, sâmbătă, 17 iulie, pe Transalpina, cea mai înaltă șosea din România, va fi deschis un centru de vaccinare de tip drive – through.
Centrul, unic în țara noastră, va funcționa pentru început doar în ziua de 17 iulie, în intervalul orar 10.00 – 18.00, în cadrul lui urmând să fie administrate serurile Pfizer și Janssen (vaccin în doză unică produs de compania Johnson&Johnson).
„Este o ocazie deosebită pentru cei care iubesc muntele și drumețiile să se bucure de priveliștea spectaculoasă pe care acest drum montan, unic în întregul lanț al Munților Carpați, o oferă. Centrul va fi amplasat chiar în punctul cel mai înalt al șoselei – Pasul Urdele, la altitudinea de 2.145 metri. Îi invit pe toți cei care încă nu s-au imunizat împotriva COVID-19 și vor să viziteze această zonă să treacă pe 17 iulie și pe la acest centrul de vaccinare. Cu siguranță va fi o experiență de neuitat. Fiecare persoană care se vaccinează este importantă și numai împreună, arătând că ne pasă de sănătatea noastră și a celor dragi, putem să învingem această pandemie”, a transmis prefectul județului Vâlcea, Sebastian Fârtat.
La acest centru de imunizare de pe șoseaua Transaplina se pot prezenta toate persoanele care doresc să se vaccineze împotriva COVID-19, indiferent de localitatea de domiciliu, doar cu actul de identitate și fără o programare prealabilă.
Cei care aleg să se imunizeze împotriva COVID-19 cu serul Pfizer se pot prezenta pentru rapel la orice centru de vaccinare (fix sau mobil) din țară, în care se administrează acest tip de vaccin.
Chestionarul de triaj și cel de consimțământ pot fi descărcate de pe site-ul https://vaccinare-covid.gov.ro sau pot fi obținute direct la centrul de vaccinare.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *