„Posada 1330”, ediția a XXIV-a „Împlinirea a 107 ani de la luptele purtate la Perișani de ostașii români în luna octombrie 1916”, ediția a VIII-a. Evenimentele culturale, desfășurate astăzi la #Perișani, transmit emoția acelor momente care au schimbat istoria României

397 0
Lupta de la #Posada din 1330 a stat la baza întemeierii statului medieval, cunoscut secole întregi ca Țara Românească.
Victoria Voievodului Basarab, din noiembrie 1330, împotriva regelui Carol Robert de Anjou a marcat întreaga evoluţie a statalităţii româneşti, puţine dintre bătăliile purtate în istorie având consecinţe la fel de importante.
Dezbaterile istoricilor derulate cu acest prilej, au adus noi argumente ale cercetărilor privind posibilitatea desfășurarea acestei lupte aici, la noi în Vâlcea. De asemenea, au fost evocate faptele eroice ale soldatilor căzuţi la Perişani în Primul Război Mondial în toamna anului 1916.
A fost și o oportunitate pentru tinerele generații de a se întrece în cunoașterea datelor istorice și geografice în cadrul concursurilor organizate de autorități și cadrele didactice.
Felicit autoritățile locale conduse de dl primar interimar #LeonteDumitru pentru păstrarea acestei frumoase tradiții culturale și celor prezenți le urez să fie mândri de oamenii și meleagurile în care trăiesc, pentru că această sărbătoare nu este doar a județului nostru, ci a întregului neam românesc.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *