O săptămână și două inițiative legislative

297 0
Pentru mine, aceasta ar trebui să fie săptămâna celor două inițiative legislative pe care le urmăresc pe traseul dezbaterii și al adoptării în comisii. Inițiativa care le permite contravenienților să conducă o mașină pe străzile publice și pe perioada de după decizia judecătorească de suspendare a permisului de conducere, până în data în care decizia ajunge cu certitudine în mâinile împricinatului. Cealaltă inițiativă ar trebui să ajute pe membri obștilor și composesoratelor să-și exploateze bunurile din asociere într-un mod mai personal decât permite legea de acum.
Primul subiect nu face decât să elimine definitiv cercetările deschise, documentate și anulate într-un final, ale celor care se trezesc conducând un autovehicul pentru că n-a ajuns la ei decizia judecătorească de suspendare a permisului. Al doilea dă șansă unor afaceri, imposibile acum, care, derulându-se fără constrângeri, vor produce profit pentru proprietari și impozite pentru stat. Beneficiar și într-o parte și în alta, în prima prin evitarea unor cheltuieli inutile și în a doua situație prin realizarea unor venituri suplimentare, statul român pare principalul câștigător de pe urma acestor modificări legislative. Eu gândesc însă că oamenii au de câștigat și bani, prin evitarea costurilor personale, în primul caz și prin realizarea unor venituri în al doilea și, într-un final, prin modernizarea condițiilor generale în care trăiesc și muncesc în România.
Am inițiat în cei șapte ani de activitate parlamentară multe modificări ale legislației în vigoare. Toate au pornit de la situații reale, descrise de oameni adevărați, împovărați de ambiguități și neclarități legislative. Oameni ca oricare dintre noi. Proprietari ai unor bunuri pe care nu le pot exploata decât respectând proceduri costisitoare și epuizante. Păduri și pământuri, de exemplu. Oameni expuși la poluare industrială timp de zeci de ani, fără niciun drept suplimentar, obligatoriu în statele moderne de pe acest pământ. Oameni de afaceri, vizionari și ambițioși, care sunt limitați la un spațiu insuficient pentru investiții care să conteze pentru dezvoltarea turismului montan. Sportivi, antrenori și personal auxiliar, angajați ai cluburilor sportive din care răsar campionii noștri naționali și internaționali. Inițiativele mele legislative pornesc de la oameni și se întorc la ei sub forma unor reguli care să-i ajute să trăiască într-un stat din ce în ce mai modern. Săptămâna aceasta urmăresc cu mare atenție drumul celor două inițiative care se apropie de votul final. Muncă de parlamentar.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *