Green Practices – Empowering Eco-Friendly Sharing

474 0

Suntem încântați să împărtășim cu voi momentele captivante din proiectul nostru recent de training, „Green Practices – Empowering Eco-Friendly Sharing”, finanțat de Erasmus+.

Între 6 și 10 noiembrie am pornit într-o călătorie plină de aventură, angajament și conștientizare față de  mediu. Au fost alături de noi – Asociația AIDE, parteneri din Grecia – Youth Active Minds, Italia – Romagna+, Portugalia – Check-IN Association – Cooperation and Development, România – Asociația Pro Xpert, Slovacia – Youth for Equality, Turcia – KASIF GENCLIK VE SPOR KULUBU DERNEGI.

Haideți să explorăm împreună experiențele noastre în crearea unor metode non – formale pentru a-i inspira pe cei tineri să învețe cum pot face față provocărilor legate de mediu!

Ce am făcut

Zilele noastre au fost departe de a fi obișnuite! Am explorat pădurea, la propunerea inimoșilor (dar foarte serioși!) voluntari din Slovacia – Samuel și Juraj, am participat la o vânătoare de comori plină de aventuri în parcul “Zăvoi”, în călătoria propusă de minunații voluntari români, am luat parte la activități de curățenie și ecologizare, invitați de voluntarii implicați și plini de umor din Italia – Julia și Riccardo. Și multe, multe altele…

Momente preferate

Cu siguranță, „speed dating-ul” ecologic propus de voluntarele din Turcia – Elif și Zeynep, o adevărată explozie de culoare și veselie, unde discuțiile deschise despre problemele de mediu au fost în centrul atenției și sesiunea „Open your eyes” despre boicoturi și impactul lor, susținută de joviala Matilde, voluntara din Portugalia.

Să nu uităm de prezentarea remarcabilă despre amprenta de carbon, susținută de minunatele voluntare din Grecia – Anastasia și Georgia!

La final, ne-am bucurat de atelierul plin de energie și creativitate, susținut de Adina și Alex Petrescu, doi experți în social media, la Youth Hub, cu tema “Job-uri în era digitală – Social Media Specialist”

Creativitatea și-a găsit calea în diverse activități captivante pe tot parcursul proiectului.

Echipele proiectului în acțiune

Echipa Meme – au creat meme-urile zilei și ne-au furnizat doza zilnică de umor.

Vrăjitorii Social Media – au postat actualizări zilnice ale activităților zilei.

Scriitori creativi la lucru! Așteptați-vă la o broșură captivantă ce cuprinde toate metodele de la training.

Un sincer mulțumesc transmitem  tuturor celor implicați și minunaților voluntari AIDE – Nina din Georgia, Wyllem din Franța, Mohammad din Iordania, Rifat din Turcia, Pamela din Letonia și Ștefan din România.

Am lucrat împreună, ne-am distrat, am râs mult, am și plâns puțin, ne-am promis că ne vom revedea, pentru că ne va fi dor de acest proiect și suntem entuziasmați de perspectivele unor astfel de inițiative în viitor!

Pe noi ne puteți urmări pe rețelele sociale – Instagram și Facebook  pentru a fi curent cu inițiativele viitoare. Haideți să facem o diferență împreună pentru educație și protejarea mediului!

Asociația AIDE

 Adelina Florescu, președintă, telefon 0760 277 781

Andreea Bălașa, coordonator programe, telefon 0786 514 432

 

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *