Invitație la Casa de cultură Florin Zamfirescu

564 0
La finalul acestei săptămâni sărbătorim o nouă vârstă a Case de cultură Florin Zamfirescu din Călimănești. Evenimentul începe duminică, 19 noiembrie 2023, la ora 16:00 cu deschiderea unei expoziții de fotografie și continuă la ora 17:00 cu un spectacol muzical oferit de grupul Euphonia al Filarmonicii Ion Dumitrescu, sub bagheta dirijorului Aurel Poenaru.
Casa de cultură din stațiunea Călimănești s-a înființat la finalul deceniului șase al secolului douăzeci. A fost de-a lungul timpului o instituție cu o bogată activitate artistică. Locuitorii stațiunii și turiștii de pretutindeni au putut vedea pe scena sa artiști de teatru și interpreți ai multor genuri muzicale, din mai multe generații.
Casa de cultură s-a aflat întotdeauna în prim-planul organizării festivalului anual Cântecele Oltului, a cărui a 55-a ediția s-a încheiat de curând și are un rol decisiv în derularea taberelor de creație la care participă anual artiști plastici și tineri actori de teatru. Începând cu anul 2009, Casa de cultură a primit numele actorului Florin Zamfirescu. Casa de cultură Florin Zamfirescu a trecut recent printr-un amplu proces de modernizare.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *