În sprijinul producătorilor români – Legea Punctelor Gastronomice a fost votată și în camera decizională

200 0

În data de 29 noiembrie 2023, propunerea legislativă a  deputatului Cristian Buican  privind înființarea Punctelor Gastronomice Locale a fost votată în unanimitate în cadrul Plenului Camerei Deputaților, cameră decizională.  Scopul acestei legi este acela de a valorifica produsele autohtone din zonele rurale, de a oferi noi oportunități  producătorilor care vor avea posibilitatea de a-și vinde – și preparate de către ei înșiși – produsele proprii. Astfel, se va încuraja înființarea Punctelor Gastronomice  în incinta gospodăriilor producătorilor din mediul rural, precum și în incinta altor facilitați ale acestor producători, ferme, stâne etc. În toate aceste facilitați, inclusiv în gospodăria proprie, se vor putea pregăti pentru turiști preparate gastronomice din materii prime naturale.

„Am inițiat această propunere legislativă cu scopul de a dezvolta mediul rural din România, pornind de la faptul că, în ultima vreme, a crescut interesul pentru hrana bio și mai ales pentru dezvoltarea turismului în zonele rurale. Prin votul de astăzi am arătat că susținem gospodăriile și  produsele românești oferind  celor care activează în acest domeniu posibilitatea de a-și crește veniturile, iar turiștilor oportunitatea de a cunoaște de la sursă produsele și rețetele tradiționale românești.

 Le mulțumesc încă o dată colegilor din Senat și Camera Deputaților pentru votul unanim și pentru solidaritatea cu  gospodarii români.” a declarat deputatul Cristian Buican

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *