Bateria care promite că-ți va ține telefonul încărcat cinci zile

721 0

Cercetătorii au dezvoltat o baterie litiu-sulf extrem de eficientă care ar putea să-ți permită să nu-ți mai încarci telefonul în fiecare zi.

O echipă de cercetători din Australia susțin că au descoperit o modalitate prin care să dezvolte o baterie extrem de eficientă. Este vorba despre un acumulator litiu-sulf (Li-S) cu un design cu o capacitate extrem de ridicată care promite că va prelungi de patru ori durata de viață a bateriei telefonului tău. Astfel, ai putea să nu mai fi nevoit să-ți încarci telefonul zilnic ci o dată la cinci zile.

Echipa a descoperit o metodă care creează legături mai puternice între particulele din bateria litiu-sulf, permițând celulei rezultate să să „ofere un nivel de stabilitate care nu a fost văzut în nicio baterie până în prezent”.

Majoritatea bateriilor comerciale sunt litiu-ion, dar alternativele de litiu-sulf sunt atractive datorită densității lor energetice mai mari și a capacității de a alimenta obiectele mai mult timp.

Ce poate să-ți ofere această baterie litiu-sulf
Cercetătorii au reconfigurat designul catodelor de sulf, astfel încât acestea să poată rezista la sarcini mai mari de tensiune, fără a înregistra o scădere a performanței, în general. Aceștia spun că noul design de baterii mai are un avantaj: este extrem de ieftin de produs.

Pe lângă faptul că o astfel de baterie litiu-sulf îți poate ține telefonul în viață pentru cinci zile consecutive, mai poate face ceva destul de impresionant. Aceasta permite mașinilor electrice să aibă o autonomie de 1.000 kilometri.

Tehnologia ar putea ajunge la utilizatori destul de curând. Designul are un brevet aprobat, iar prototipuri ale bateriei au fost deja produse în Germania. De asemenea, echipa de cercetători spune că unii dintre cei mai mari producători de baterii litiu deja au manifestat interes în începerea producției.

Dacă acestea vor ajunge pe telefoanele noastre, cu siguranță ne vor face viața mai ușoară.

Sursă: playtech.ro

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *