Din superstiție, cel mai nonconformist judoka luptă doar în kimono albastru!  

231 0

Andrei Anghel, medaliat cu bronz la campionatele europene de judo intră la concursuri pe tatami cu același kimono despre care spune că îi poartă noroc. Tânărul sportiv susținut de Federația Română de Judo mai are o pasiune: îi place să își schimbe des culoarea părului.   

Andrei Anghel reprezintă cu succes Federația Română de Judo și nu se ferește să vorbească despre superstițiile pe care le are înaintea concursurilor.

Medaliatul cu bronz cu echipa la Campionatele Europene din Bosnia și Herțegovina, din 2018,  preferă o anumită culoare la kimono-ul de concurs.

„Eu cred că dacă sunt în kimono-ul albastru câștig mult mai ușor, asta e principala superstiție, restul îmi revin doar pe moment” – Andrei Anghel, component al lotului național de judo al României.

Tânărul practică judo de 14 ani. Până acum, el a pierdut șirul kimonouri-lor pe care le-a stricat. Niciodată însă nu le amestecă pe cele pe care le îmbracă la concursuri cu cele purtate la pregătire!

„Am kimono-uri diferite, speciale pentru concurs, pe care nu le ating la antrenamente, și cele de antrenamente sunt mai multe pentru că le strict destul de des” – Andrei Anghel, component al lotului național de judo al României.

Îi place să își schimbe culoarea părului  

Pe lângă judo, Andrei mai are o pasiune! Îi place să își modifice des look-ul!

“De obicei îmi schimb culoarea părului, dar în ultimul timp am rămas la culoarea mea naturală. Am zis că așa este cel mai bine” – Andrei Anghel, component al lotului național de judo al României.

Până acum, părul lui a trecut prin mai multe transformări.

„Am fost puțin mai deschis la culoare decât acum, un blond și de multe ori m-am vopsit gri” – Andrei Anghel, component al lotului național de judo al României.

Datorită sportului de performanță, sportivul susținut de Federația Română de Judo a avut ocazia să meargă în multe țări.

„Mi-a plăcut destul de mult în Maroc, acolo am avut cea mai frumoasă experiență a vieții mele, am stat mai multe zilele acolo, am avut timp și să vizitez, nu doar să mă bat” – Andrei Anghel, component al lotului național de judo al României.

Andrei a rămas cu multe amintiri plăcute de acolo.

„M-am întors de la concurs și cu medalie de bronz care a însemnat foarte mult pentru mine, m-am bătut în prima zi iar după am avut o săptămână la dispoziție doar să mă distrez și să vizitez țara” – Andrei Anghel, component al lotului național de judo al României.

Doar câteva zile de vacanță  

Sportivul Federației Române de Judo a avut un final de an încărcat, cu un stagiu de pregătire de două săptămâni în Japonia, la Tokyo.

A revenit în țară, a avut câteva zile libere, iar după Anul Nou a plecat cu lotul României în cantonament la Poiana Brașov, unde va sta până la finalul lunii ianuarie.

„Noi nu ne permitem multe zile libere, pentru că anul acesta este unul plin de competiții. Voi avea mai multe concursuri printre care și Open-uri de seniori. În noiembrie voi merge la cea mai importantă competiție, Campionatul European de Tineret, din Polonia” – Andrei Anghel, component al lotului național de judo al României.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *