ÎN ATENŢIA ANGAJATORILOR DIN JUDEȚUL VÂLCEA!

249 0

Comunicat de presă

Agenția Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vâlcea informează agenții economici care au convenții încheiate cu AJOFM Vâlcea pentru subvenţionarea locurilor de muncă, faptul că în luna ianuarie 2024, vor fi efectuate toate plățile restante din anul 2023, în valoare de 7.127.886 lei. Banii sunt acordați pentru subventionarea locurilor de muncă pentru un număr de 1246 de şomeri încadrati în muncă la 616 angajatori din judeţ.

Totodată, informăm angajatorii că până la începutul lunii iunie 2024, vor fi încheiate convenții pentru punerea în plată a cererilor depuse de angajatori pentru subvenţionarea locurilor de muncă înregistrate în anul 2023, urmând să fie subvenţionate locurile de muncă pentru un număr de 398 de şomeri, acest lucru însemnând un efort financiar de peste 7.458.750 lei.

Precizăm că, angajatorii care încadrează în muncă, pe perioadă nedeterminată, şomeri în vârstă de peste 45 de ani, tineri Neet’s cu vârsta până în 30 de ani, absolventi, persoane cu handicap, unici susținători a famiilor monoparentale sau şomeri de lungă durată, primesc lunar, de la data încheierii convenţiei, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare persoană angajată din aceste categorii, o sumă în cuantum de 2.250 lei, cu obligația menţinerii raporturilor de muncă cel puțin 18 luni de la data încadrării în muncă (Legea 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificările si completările ulterioare).

Potrivit programului stabilit de către ANOFM, AJOFM Vâlcea estimează că, începând cu luna iulie, va continua verificarea și semnarea convențiilor aferente cererilor depuse de către agenții economici în anul 2024.
Precizăm că până la data de 18.01.2024 au fost deja depuse 31 de cereri noi de subvenţionare a locurilor de muncă pentru un număr de 45 de şomeri ce au fost încadraţi în muncă.
Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vâlcea

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *