Primul atelier FORESIGHT din județul Vâlcea, la Centrul de Tineret Ocnele Mari

776 0

Astăzi, 21 ianuarie 2024, la Centrul de Tineret Ocnele Mari al Asociației Zâmbete Colorate, s-a desfășurat primul atelier FORESIGHT (previziune) din județul Vâlcea, având ca temă ”Future of Truth 2040” („Viitorul Adevărului 2040″). La atelier au participat tineri din Râmnicu Vâlcea și Ocnele Mari, care au utilizat instrumente și metode asociate conceptului de ADEVĂR și au investigat evoluția acestuia în perspectiva numită FORESIGHT.

Conceptul ADEVĂR 

Atelierul facilitat de Teodora Cernea, voluntară a Asociaței Zâmbete Colorate, este un rezultat al proiectului ”Post-Pandemic Narratives 2040: Artefacts from the Future of Truth” („Narative Post-Pandemice 2040: Artefacte din Viitorul Adevărului”) , organizat de Asociația Young Initiative, proiect în care Teodora a fost cursantă în luna noiembrie 2023.

În cadrul atelierului, tinerii au fost introduși în scenariile viitoare prezentate în studiul prospectiv. Aceștia au avut acces la „Are you ready for the future?” (Ești gata pentru viitor?”) –  un ghid interactiv sub formă de benzi desenate cu misiuni și studii de caz adaptate pentru lucrul cu tinerii.

Mulțumim Primăriei Ocnele Mari pentru sprijinul logistic acordat pentru desfășurarea acestui atelier.

 

Asociația Zâmbete Colorate

 

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *