Bernadette Szocs, ambiționată de bronzul de la TOP16:”La Mondiale vreau o medalie!” 

281 0

Jucătoarea de tenis de masă a urcat pe treapta a treia a  podiumului competiției care a adunat la start cele mai bune 16 sportive din Europa. Alături de ea a fost și Eliza Samara, care s-a oprit în sferturi, fiind învinsă de jucătoarea care a btut-o și pe Bernadette Szocs, Jia Nan Yuan. 

Bernadette Szocs, sportivă susținută de Federația Română de Tenis de Masă, a fost principala favorită la Europe TOP16 Cup, dar n-a trecut de semifinale, acolo unde a fost învinsă (4-3)  de cea care a și câștigat turneul, franțuzoaica Jia Nan Yuan. Romănca a condus 3-1 la seturi, dar a scăpat printre degete victoria și a trebuit să se mulțumească cu medalia de bronz.

„Per total sunt fericită că am reușit să cuceresc o medalie, mi-aș fi dorit-o pe cea de aur, dar, din păcate, nu am putut să o câștig. Totuși, este un rezultat bun. Mă motivează și mai mult să reușesc la anul să câștig medalia de aur”- Bernadette Szocs, componentă a echipei naționale de tenis de masă a României. 

Primele patru clasate la TOP16 și-au asigurat calificarea la Cupa Mondială, iar pentru frumoasa Bernadette această performanță contează enorm.

„ E un vis împlinit, pentru că îmi doream din toată inima să mă calific la Cupa Mondială. Este un concurs foarte puternic, special, este exact ca și la Jocurile Olimpice, așa că vreau acolo să arăt exact unde îmi este locul, să joc perfect, să încerc să le bat din nou pe chinezoaice și, dacă se poate, să cuceresc măcar o medalie de bronz, ca și aici, la Europe Top16 Cup” – Bernadette Szocs, componentă a echipei naționale de tenis de masă a României. 

Următorul hop: Mondialele pe echipe din Coreea de Sud 

În perioada 16-25 februarie, la Busan, au loc Mondialele pe echipe, iar „tricolorele” merg cu ambiții și gânduri mari. Fetele au fost repartizate în Grupa 7, alături de Singapore, Suedia, Canada și Serbia. Primele opt se califică direct la Jocurile Olimpice.

„Medalia de la Europe TOP16 Cup îmi dă un moral bun și un start important în 2024 pentru că urmează Campionatele Mondiale pe echipe, iar acolo trebuie să fim în primele 8 echipe pentru a ne califica direct la Jocurile Olimpice.  Va fi un turneu greu, fiecare dintre noi trebuie să ne câștigăm meciurile, să fim o echipă unită și așa vom putea să cucerim o medalie” – Bernadette Szocs, componentă a echipei naționale de tenis de masă a României. 

Bernie are un ascendent moral și în fața asiaticelor, pe care le-a învins de mai multe ori în ultimul an,

„Simt că le este frică un pic de mine chinezoaicelor, de fiecare dată înainte de meciurile cu mine ele își pun colegele să servească așa cum o fac eu, pentru că serviciul este arma mea împotriva lor. Motivația mea în 2024 este și mai mare pentru că visul meu este să reușesc să cuceresc o medalie olimpică, iar pentru asta știu că trebuie să le bat constant pe asiatice” – Bernadette Szocs, componentă a echipei naționale de tenis de masă a României.

Naționala masculina și-a aflat și ea adversarele din Grupa 8: Portugalia, Egipt, Iran, Thailanda.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *