Poporul român, la fel ca altele din Europa, a fost nevoit să trăiască lungă vreme în mai multe formațiuni statale. Dintre acestea, la 24 ianuarie 1859, Moldova și Țara Românească au reușit să se unească prin voința poporului și prin înțelepciunea elitelor.
Astfel, aceeași persoană, colonelul Alexandru Ioan Cuza a fost ales domnitor în ambele principate, stabilind mai întâi o unire personală a celor două, apoi, chiar sub domnia sa, aceasta a fost recunoscută de marile puteri și ca o uniune administrativă cu un singur guvern. Aducerea în 1866 pe tronul țării a unui principe străin, în persoana lui Carol, a consolidat Unirea și a făcut posibil ca la 1881 să se proclame și să fie universal recunoscut Regatul României, după ce în 1877, prin jertfa poporului, țara își câștigase independența.
Pe 24 ianuarie omagiem Unirea Principatelor, hotărârea și jertfa poporului, precum și inteligența și devotamentul conducătorilor săi. Să-i cinstim pe înaintași și să ne străduim să le urmăm exemplul! Noi ca liberali – pentru că înaintașii noștri au fost printre corifeii acestei împliniri – avem cu atât mai mult datoria de a lucra pentru țară!
FacebookTwitterLa Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației continuă într-un ritm accelerat deschiderea finanțărilor pentru proiectele aprobate în cadrul Programului Național…
FacebookTwitterÎn data de 18.12.2023, inițiativa deputatului Cristian Buican privind înființarea Punctelor Gastronomice Locale, votată în unanimitate de către Camera Deputaților,…
FacebookTwitterDeputatul Cristian Buican, liderul organizației PNL Vâlcea,, consideră total eronată o posibilă decizie de a înlocui cota unică de impozitare.…