Popriri

1018 0

„În calitate de deputat liberal voi depune mâine la Parlamentul României o propunere legislativă de modificare şi completare a Codului de procedură fiscală, astfel încât ANAF va avea obligaţia expresă de a ridica imediat popririle pe conturi bancare ale debitorilor, în situaţia în care contribuabilii şi-au achitat datoriile scadente. În timpul guvernelor PSD, ANAF putea pune poprire pe toate sumele deţinute în conturi de un contribuabil chiar dacă datoria era şi de 10 sau 100 de ori mai mică, iar stingerea debitului nu conducea automat la o solicitare din partea ANAF de a ridica poprirea”, precizează deputatul liberal Florin Roman, liderul deputaţilor liberali, citat de Agerpres.„Era o întreagă nebunie pentru oricine dorea să îşi deblocheze cardurile şi conturile bancare.

O adevărată bătaie de joc şi timp pierdut pe la ghişee, deşi autorităţile publice sunt plătite ca să ne facă viaţa mai uşoară. Ca să nu mai vorbim despre firmele cărora le-a fost plătită cu luni de zile întârziere returnarea de TVA, fiind în imposibilitate de a-şi plăti datoriile fiscale, nu din rea-credinţă, ci tocmai din cauza statului rău-plătitor”, subliniază liberalul.
Deci, ANAF-ul va fi obligat ca, în 24 de ore de la intrarea banilor în cont să trimită adresa de deblocare a conturilor către bănci și, să oblige băncile să facă acest lucru imediat. Și toate acestea on-line. Să nu mai umble oamenii pe la ghișeele fiscului și ale băncilor iar, lucrătorii din ANAF să nu mai plimbe hârtii la semnat la șefi, care și așa au multe hartii pe cap.
Unde sunt serverele pentru ANAF promise de domnul ministru Cîtu?

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *