Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului

543 0
ℹ️ Prin Rezoluția 60/7, care ar fi trebuit să vină mult mai devreme, Adunarea Generală a ONU a hotărât în Noiembrie 2005 ca ziua de 27 ianuarie – ziua în care în 1945 au fost eliberați supraviețuitorii lagărului nazist de la Auschwitz – să fie declarată Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului.
ℹ️ În fiecare zi trebuie să ne amintim cea mai mare tragedie a istoriei umanității care a fost uciderea în lagărele de concentrare naziste a peste șase milioane de evrei și a sute de mii de sinti și romi. Trebuie să facem aceasta pentru ca niciodată să nu mai permitem antisemitismul, ura, xenofobia și pentru a cinsti veșnic memoria celor care au suferit în Holocaust.
ℹ️ Mai mult ca în oricare zi, pe 27 ianuarie se cuvine să comemorăm victimele acestei tragedii a umanității a cărei responsabilitate revine regimului criminal nazist, dar și acelora care au închis ochii în mod vinovat asupra actelor acestuia.
ℹ️ Să cinstim memoria victimelor și să îi învățăm pe cei tineri suferințele produse de Holocaust astfel încât o asemenea tragedie să nu se mai repete niciodată!
ℹ️ Îmi aplec cu respect fruntea în această Zi a Comemorării Victimelor Nevinovate ale Holocaustului în amintirea tuturor celor care au pierit în această tragedie unică!

Articole asemănătoare

Ședința CCL Copăceni

Postat de - 17 februarie, 2024 0
FacebookTwitter În data de 17 februarie am participat la ședința CCL Copăceni care și-a desemnat candidatul liberal pe Alexandru Ovidiu…

La Mulți Ani, dragi colegi!

Postat de - 5 octombrie, 2023 0
FacebookTwitter Când în 1994 #UNESCO și Organizația Internațională a Muncii stabileau standardele după care trebuie să se desfășoare activitatea profesorilor…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *