„Building Bridges for Youth Empowerment”, o dovadă a puterii lui „Împreună”

313 0

„Building Bridges for Youth Empowerment” ( Construim punți pentru împuternicirea tinerilor) a fost o dovadă a puterii lui „ Împreună”, a puterii colaborării și a împărtășirii cunoștințelor.

Finanțată prin prestigiosul program Erasmus+ , această inițiativă a unit cinci organizații din România, Slovenia, Lituania, Belgia și Polonia . Din aprilie 2022 până în ianuarie 2024 , obiectivul principal al proiectului a fost acela de a îmbunătăți activitatea de tineret și de a evidenția impactul asupra comunității centrelor de tineret partenere în proiect.

Toate cele cinci organizații din proiect au învățat unele de la altele cum să coopereze mai bine cu comunitatea și să împărtășească exemple de bune practici pe care le pot folosi în propriile centre de tineret.

Voluntarii și membrii AIDE (România), NO EXCUSE (Slovenia), JAUNUOLIU DIENOS CENTRAS (Lituania), NIEM ARUDNI (Polonia) și YOUTH PROAKTIV (Belgia) nu numai că și-au îmbunătățit abilitățile, ci au înțeles mai bine particularitățile speciale ale implicării tinerilor.

Aici se poate vedea călătoria noastră!

https://www.facebook.com/buildingbridgeseurope

Design Thinking Meeting

Evenimentul inaugural, Design Thinking Meeting, s-a desfășurat în România, în luna mai 2022 și a fost startul pentru o serie ambițioasă de eforturi de colaborare, de activități dinamice, fiecare găzduită de o țară parteneră diferită pentru a-și rezolva problemele legate de munca pentru tineret.

Partenerii și-au unit forțele creative pentru a explora modalități inovatoare de a se implica și de a sprijini comunitățile lor și tinerii care lucrează cu ei.

Următorii pași au fost vizitele reciproce la organizațiile partenerilor, pentru a vedea cum lucrează fiecare și pentru a face schimb de bune practici în activitatea de tineret. Acestea au fost oportunități grozave de a vedea unicitatea fiecărui centru de tineret, că avem scopuri comune, de a construi încredere și de a ne extinde orizonturile

Întâlnirea de evaluare finală

Întâlnirea de evaluare finală a avut loc la Brașov,  în luna ianuarie 2024, unde participanții nu numai că au reflectat asupra realizărilor lor, ci au pus bazele pentru viitoare colaborări și alianțe strategice, sporindu-și angajamentul față de responsabilizarea tinerilor.

Proiectul „Building Bridges for Youth Empowerment” a reprezentat un catalizator pentru o dezvoltare și o creștere semnificativă, atât pentru organizațiile implicate, cât și pentru beneficiarii acestora, iar rezultatele sale promit să se extindă cu mult dincolo de perioada inițială

Fiecare organizație participantă a asistat la o transformare în abordarea lor față de munca pentru tineret, alimentată de perspective diverse și practici inovatoare , împărtășite pe toată durata proiectului.

Proiectul a promovat un mediu în care tinerii se simt auziți, apreciați și împuterniciți să fie participanți activi în conturarea viitorului lor.

Rezultate

Punctul culminant al acestui proiect nu este un sfârșit, ci un nou început, marcat de stabilirea unui Acord de fraternitate între cele cinci organizații partenere, ce simbolizează angajamentul față de colaborarea continuă. Ne asigurăm, astfel, că legăturile formate și lecțiile învățate vor continua să influențeze activitatea de tineret în toată Europa.

Mai mult, partenerii au pus bazele unui proiect comun care se concentrează pe sustenabilitate și inițiative ecologice în cadrul comunităților lor. Această abordare avansată demonstrează o conștientizare a provocărilor de mediu cu care se confruntă lumea astăzi și o dedicare pentru a insufla aceste valori tinerilor pe care îi deservesc.

Site-ul proiectului https://www.buildingsbridges.eu/  este un centru dinamic pentru schimbul de informații despre aceste planuri viitoare și impactul durabil al proiectului, invitând pe alții să învețe din călătoria lor și, probabil, să inspire colaborări similare în altă parte.

De-a lungul călătoriei sale de doi ani, acest proiect nu numai că și-a îndeplinit, dar și-a depășit obiectivul de a îmbunătăți activitatea de tineret în Europa.

Proiectul a demonstrat că atunci când organizațiile se unesc cu un scop comun, impactul poate fi profund și de anvergură, iar  moștenirea sa este una de inovație, cooperare și un sentiment sporit de responsabilitate față de generațiile viitoare.

 

Misiunea „Building Bridges for Youth Empowerment”continuă la nivel local

Pe 17 februarie, la Centrul de Tineret Ocnele Mari a avut loc un eveniment minunat, pentru care mulțumim Asociației Zambete Colorate și tuturor tinerilor care sunt determinați să aducă o schimbare în comunitatea lor!

A fost o zi plină de inspirație, conexiune și idei noi! Alături de voluntarul AIDE, Ștefan, am organizat activități nonformale de coeziune de grup. Am avut ocazia să povestim tinerilor despre activitățile pe care le desfășurăm în cadrul asociației AIDE și să discutăm despre programele europene de tineret.

Am povestit și despre vizitele noastre în centrele de tineret din Slovenia, Belgia, Polonia și Lituania. Feedbackul tinerilor a fost extraordinar, ei sunt dornici să interacționeze cu voluntarii internaționali, să participe în proiecte Erasmus+ și să introducă noi activități antreprenoriale în Centrul de Tineret din Ocnele Mari.

Pentru mai multe informații despre cum tinerii și adolescenții pot participa la activitățile oferite de voluntarii AIDE, vă stam la dispoziție la următorul contact:

Adelina Florescu: +40 760 277 781

Activitățile se desfășoară la Centrul de tineret Youth Hub Râmnicu Vâlcea – Str. Mihai Viteazul nr. 2, bloc 22 Decembrie, demisol

 

Youth Hub Ramnicu Valcea

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *