Autostrada noastră Sibiu-Pitești.

82 0
Autostrada Sibiu-Pitești este și autostrada noastră, a vâlcenilor, acum mai aproape de realitate decât oricând.
În luna decembrie a anului 2022 a fost dată în folosință secțiunea Sibiu-Boița, de mai bine de 13 kilometri și se lucrează la secțiunea a doua, Boița-Cornetu, în lungime de peste 31 kilometri. Cu aceasă secțiune s-a ajuns deja pe teritoriul județului Vâlcea. Boița-Cornetu va avea 49 de poduri și viaducte, 7 tuneluri cu lungimi cuprinse între 250 și 1590 metri și un ecoduct de 210 metri, care va traversa râul Olt, calea ferată și DN 7 în zona localității Lazaret. Secțiunea Cornetu-Țigveni, parțial pe teritoriul vâlcean, are o lungime de peste 37 de kilometri. Pe această secțiune se construiește deja cel mai lung tunel de autostradă din România (1,7 kilometri).
Secțiunea Cornetu-Țigveni are în construcție 96 de poduri și viaducte, un ecoduct care va traversa răul Olt, calea ferată și DN 7 la Călinești, două noduri rutiere la Cornetu și Rudeni, două spații de servicii și un centru de întreținere și coordonare.
Autostrada Sibiu-Pitești este și autostrada noastră, a vâlcenilor, așa cum am spus. Pe ea vom merge mai rapid și mai confortabil spre Occident, spre capitala României și mai departe, spre litoral și spre sudul însorit al peninsulei pe care ne aflăm. Sunt bucuros să-i văd pe colegii mei din Guvernul României pe aceste șantiere, incurajându-i pe constructori să mențină ritmul de lucru și o calitate cât mai înaltă a lucrărilor lor.
Pe teritoriul județului vecin mai sunt în lucru secțiunile patru și cinci, Țigveni-Curtea de Argeș și Curtea de Argeș-Pitești, cu lungimi de circa 10 și, respectiv, 30 de kilometri. Autostrada Sibiu-Pitești va avea în total 122 de kilometri și va fi prima autostradă care va traversa Carpații românești. Suntem nerăbdători cu toții să o vedem dată în folosință și să ne bucurăm de ea. Autostrada noastră Sibiu-Pitești.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *