Parteneriate internaționale în sprijinul tinerilor și organizațiilor neguvernamentale din Râmnicu Vâlcea

390 0

Parteneriate internaționale în sprijinul tinerilor și organizațiilor neguvernamentale din Râmnicu Vâlcea, o inițiativă a Asociației de Tineret „Youth on the Move”

În perioada 22 – 27 februarie 2024, a avut loc la Râmnicu Vălcea Seminarul internațional Quality Partneship Development, organizat de Asociația de Tineret „Youth on the Move” , în cadrul unui proiect co-finanțat prin intermediul programului Erasmus Plus.

Activitatea a beneficiat de participarea unui număr de 24 de lucrători de tineret, președinți ai organizațiilor și manageri de proiect din  Croația – „Better Me”, Grecia, Italia – „Attiva Mente”, Olanda – „Youth Without Bareers”, Lituania – „Tavo”, Portugalia – „SARDINE POSTURE ASSOCIAÇÃO”, Spania – „Extremundo”, Turcia – „BVB” și România – „Asociația A.I.D.E”.

Parteneriate pentru ONG-uri

Seminarul a reprezentat o excelentă ocazie de cunoaștere, interacțiune și schimb de idei, dar și oportunitatea perfectă pentru  a pune bazele unor noi parteneriate ce vor veni în sprijinul tinerilor, în special al celor cu oportunități reduse din comunitățile deservite de participanți.

Lucrătorii de tineret participanți au avut ocazia să își prezinte proiectele și să se întâlnească, pe 27 februarie, de Ziua Mondială a ONG -urilor, cu reprezentanți ai organizațiilor de tineret locale, în cadrul unui eveniment de networking găzduit de Centrul de Tineret Youth Hub din Râmnicu Vâlcea. Discuțiile informale și schimbul de idei s-au dovedit benefice și generatoare de proiecte de viitor.

Quality Partneship Development este o activitate de dezvoltare profesională derulată de către Asociația de Tineret Youth on the Move,  în cadrul acreditării Erasmus Plus Tineret cu numărul 2022-1-RO01- KA151-YOU – 000062669 și reprezintă un element din strategia de dezvoltare a organizației.

În cadrul aceleiași acreditări Asociația de Tineret „Youth on the Move” a organizat un schimb de tineri, cu 50 de participanți, un training de instruire și dezvoltare pentru formatori, cu 30 de cursanți, o vizită de studiu în Spania pentru cinci membri ai organizației. Toate mobilitățile de tineret au beneficiat de participare internațională.

 

Sergiu Sanda-Mir, președinte Asociația de Tineret „Youth on the Move”

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *