Raluca Turcan: Studiul și înțelegerea Holocaustului reprezintă o datorie pentru fiecare membru al societății și un antidot al gândirii critice și libere în fața unor fenomene îngrijorătoare de manipulare și dezinformare

97 0

Raluca Turcan, ministra liberală a Culturii, a declarat că Studiul și înțelegerea Holocaustului reprezintă o datorie pentru fiecare membru al societății și un antidot al gândirii critice și libere în fața unor fenomene îngrijorătoare de manipulare și dezinformare.

„Educația și cultura construiesc cele mai solide fundații ale unei societăți prospere și sănătoase și modelează cine suntem, cine devenim, cine vor fi urmașii noștri, în ce fel de societate vor trăi. Studiul și înțelegerea Holocaustului reprezintă o datorie pentru fiecare membru al societății și un antidot al gândirii critice și libere în fața unor fenomene îngrijorătoare de manipulare și dezinformare.

Această dramă mondială ilustrează pericolul prejudecăților, discriminării și dezumanizării, precum și potențialul distructiv al violenței extreme. În egală măsură, această dramă demonstrează fragilitatea noastră, a tuturor, în fața abuzului de putere și în fața fricii, a presiunii celor din jur, a indiferenței. Pentru ca România să nu le mai fie, vreodată, victimă, este vital ca liderii de mâine să crească în spiritul valorilor umaniste care protejează și păstrează societățile libere și juste.

Într-o eră în care viteza diseminării informațiilor trunchiate, chiar falsificate complet, este de neoprit, trebuie să construim, cu determinare și fără ezitări, măsuri de protecție împotriva pornirilor extremiste, propagandei, discursurilor bazate pe ură  și violență. Am încredere că activitățile tinerilor preocupați de istoria Holocaustului, precum cea la care am participat astăzi, contribuie semnificativ la formarea și dezvoltarea lor sănătoasă, la o mai bună înțelegere a istoriei mondiale, a realităților contemporane și pericolelor ce amenință valorile fundamentale ale omenirii.

Îi încurajez pe toți participanții și pe colegii lor să transforme abilitățile folosite astăzi într-un obicei de zi cu zi, de a se documenta temeinic, din surse credibile, într-o gândire liberă și dreaptă! Felicitări dnei Tova Ben Nun-Cherbis, președinte al Complexului Educațional Laude-Reut și dlui Daniel Jinga, Manager al Operei Naționale București, pentru moderarea evenimentului! Felicitări tuturor celor implicați în îndeplinirea proiectului „Mock trial on human rights”, mi-aș dori să revedem exemplul participanților multiplicat”, a transmis Raluca Turcan, ministra liberală a Culturii.

sursă: Raluca Turcan, Facebook

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *