Hoții strigă că noi suntem Hoți. Scris de George Hodorogea

190 0
Ah, politică românească, prin vechea ta viclenie, îți dezvălui din nou măștile tale într-un caleidoscop al nesimțirii și lipsei de scrupule. Abia începe roata alegerilor să se învârtă, și deja scenele politice se transformă într-un carnaval al hoților care strigă hoți, într-o orgie fără rușine sau compasiune față de cei ce le-au acordat, cu naivă speranță, un strop de încredere.
Câinii politici se învârt agitat în jurul ciolanului puterii, ghemuindu-se în hățișul promisiunilor mincinoase și a manipulărilor abjecte. În timp ce cetățenii simpli sunt așteptați la urne cu speranța unui viitor mai bun, acești oameni ai politicii se întrec într-un festin grotesc de acuze și înjurături, împărțind între ei carnea puterii ca niște porci dezmățați.
Ceilalți, acea populime nenorocită, păcălită și umilită de privilegiați din turnurile politicii, sunt doar un banal „electorat”, un termen de care politicienii își amintesc doar când se apropie alegerile, uitând repede de chinurile și problemele cotidiene ale oamenilor pe care îi strivește sub talpa egoismului lor înfometat.
Și astfel, spectacolul continuă, cu circarii din politică făcând acrobații în jurul adevărului, jonglând cu minciuni și promisiuni neîmplinite, în timp ce poporul stă ca un spectator neajutorat, privindu-i cu amărăciune și frustrare. Scena politică românească – unul dintre cele mai triste și comice spectacole de pe pământ, unde protagoniștii sunt mai interesați de propriul câștig decât de viitorul țării lor sau de binele adevărat al celor care le-au încredințat destinele lor fragile.
Dar nu vă temeți, dragi cetățeni, suntem aici pentru a vă oferi un spectacol pătimaș de suprataxe și impozite, sub cupola corupției și incompetenței! Uitați-vă cum jonglăm cu cifrele, cum creștem taxele și impozitele într-un ritm vertiginos, neîngrijorându-ne de cât de greu își pot permite oamenii să plătească, pentru că, nu-i așa, problema e mereu la cei de jos, niciodată la cei de sus. – spun șacalii.
Inflația ne bate în ușă, iar prețurile cresc îndrăzneț în acest circ al economiei învârtit de magicieni politici. Dolarul și Euro par să fi intrat în hibernare, iar leul nostru se luptă să nu piardă teren în fața valurilor de austeritate și dezechilibre economice. De parcă nu era de ajuns să strângem cureaua din ce în ce mai tare, să tăiem de la cei nevoiași și să îngropăm prosperitatea sub un munte de birocrație și ineficiență.
Mâncarea, luxul pe care îl vedem tot mai rar în farfurie, și traiul de zi cu zi devin tot mai dificile de realizat pentru mulți dintre noi. Ne confruntăm cu facturi care mai de care mai umflate, cu prețuri care ne depășesc veniturile și cu o birocrație ce ne strivește ca un elefant o furnică pe o frunză de trifoi.
Așa că stai, dragă cetățean, izbit de crunta realitate a unui teatru politic bizar, în care tu ești supusul etern, mereu plătitorul de facturi piperate și greu de digerat, mereu condamnat să accepți sărăcia ca pe o sentință nedreaptă. Politicienii noștri – clovni de lux, își continuă numărul lor de magie neagră ucigătoare, transformând bunăstarea noastră în vid și speranța într-o pungă goală. Așadar, uitați-vă cu atenție, dragi spectatori, căci acest spectacol amar vă aparține.
Of, dragi spectatori, acest circ grotesc al politicii românești pare să nu se oprească niciodată, până când cortina tăcerii nu va fi trasă definitiv și vom rămâne doar cu amintirile amare ale acestui spectacol dezolant. Partidele politice se confruntă într-un adevărat război al gladiatorilor, iar noi, naivi și amărâți, suntem puși să pariem pe cine să-l aclamăm drept câștigător, ca și cum am asista la un macabru concurs de supraviețuire în care simțul umanității ne e tot mai greu de păstrat.
Între timp, noi, spectatorii nenorociți, ajungem să ne simțim ca niște pioni pe o tablă de șah politic, manipulați și aruncați pentru a servi interesele unor elite care ne privesc ca pe niște marionete fără minte sau suflet. Ne regăsim în mijlocul acestei bătălii fără sfârșit, lipsiți de puterea de a influența cu adevărat direcția în care se îndreaptă țara noastră, presați între promisiuni nesfârșite și minciuni strălucitoare.
Nu știm să alegem între orz și neghină, fiindcă suntem pierduți în labirintul politic în care adevărul e acoperit cu umbrele corupției și manipulării. Ne-am obișnuit cu atât de puținul bine și acum vrem să visăm la un viitor mai bun, dar parcă toate promisiunile sună a curtezane politice care ne seduc cu vorbe dulci și ne lasă ulterior să ne zbatem în noroiul sărăciei și inechității.
Și totuși, rămâne întrebarea: Ce va fi după aceste alegeri, când vom fi tăbăciți și mai tare de clovnii care ne conduc, când cortina va cădea și vom rămâne cu un simplu gust amar în gură și niciun semn al schimbării? Cine va fi câștigătorul în acest joc al iluziilor și decepțiilor, când noi, simplii cetățeni, vom fi mereu spectatori neputincioși în fața unei scene politice dominată de interesele meschine ale celor care ar trebui să vegheze asupra bunăstării noastre? Doar mintea și votul nostru vor putea răspunde la această întrebare eternă a politicii românești.
Priviți în jur cu atenție, dragi spectatori, și vedeți cum valorile precum nesimțirea, golănia, analfabetismul, tupeul și minciuna sunt ridicate la rang de virtute într-o societate ce pare să își fi pierdut busola moralității. Ne trezim zilnic bombardați cu mesaje sinistre despre o Ocultă Mondială care dirijează și controlează lumea ce sunt inoculate în mințile noastre, până când suntem cuprinși de teamă și neputință, neîncrezători în propria noastră putere de a schimba lucrurile.
Suntem îndemnați să stăm cuminți în case și să nu participăm la procesul democratic al votului, fiindcă doar 30% dintre noi merg la urne și majoritatea fac acest lucru în interes personal, făcând ca ceilalți să-și plângă de milă în sărăcia și în întuneric. Dar ce ar fi dacă am decide să ne trezim la realitate și să ne folosim bunul simț moștenit din străbuni pentru a face curățenie în grădina putredă a clasei politice?
Ce ar fi dacă am arunca temerile noastre deoparte și am ridica mândri în picioare, ca un val de schimbare ce traversează țara, determinați să aducem lumină în întunericul corupției și incompetenței? Cum ar fi să apelăm la conștiința noastră colectivă și să ne organizăm pentru a cere responsabilitate și acțiune de la aceia care pretind că ne reprezintă?
Asta ar fi adevărata putere a poporului – unitatea în acțiune, hotărârea de a nu mai fi manipulați și conduși de frica și dezordine, ci de dorința sinceră de a schimba în bine viitorul nostru și al urmașilor noștri. Haideți să ne trezim din letargie, să ne întoarcem la valorile noastre autentice și să ne adunăm forțele într-un glas puternic al demnității și dreptății. Haideți să hotărâm împreună soarta noastră, să luptăm pentru o societate corectă și echitabilă și să punem capăt acestui circ al dezamăgirilor și minciunilor. Este timpul să acționăm și să facem ca visul unui viitor mai bun să devină realitate, prin votul nostru și prin unitatea noastră, în fața călăilor lipsiți de moralitate ce ne guvernează destinul.
Dragi prieteni, priviți în oglinda politicii noastre și veți observa cum cuvântul de ordine de la Cotroceni nu mai este acum „Ciuma Roșie”, ci „Stabilitate”. După ce Ciuma Roșie a lăsat o amprentă nefastă asupra istoriei noastre, acum suntem martorii unei frății între stânga și dreapta care doresc să ne fixeze irevocabil într-un loc de unde nu ne vom mai putea ridica niciodată. Ei vor să ne imobilizeze într-un scaun cu rotile, fără nicio șansă de a putea pășii liber sau de a ne exprima liber.
Ne îndreptăm către un fel de sclavie modernă, unde nu ne va mai fi permis să ne afirmăm identitatea națională sau să ridicăm o voce de opoziție, ca în vremurile străvechi când iobagii tăceau și îndurau fără să îndrăznească să spună ce gândesc cu adevărat.
Este timpul să ne ridicăm și să refuzăm să fim tratați ca simple piese de șah în jocurile politice ale celor de la putere. Trebuie să ne agităm conștiințele adormite și să ne unim într-un cor puternic al demnității și libertății individuale, să ne opunem politicii de aservire și să luptăm pentru un viitor în care fiecare dintre noi să aibă dreptul la o voce și la o viață demnă de trăit.
Să ne întoarcem la valorile noastre autentice, să nu lăsăm să ne fie confiscată identitatea națională și să afirmăm cu tărie că suntem oameni liberi, nu marionete în mâinile celor ce vor să ne desființeze demnitatea. Este timpul să ne ridicăm și să cerem schimbare, să refuzăm să fim reduși la tăcere sau la pasivitate, să ne ridicăm cu forță împotriva oricărei forme de opresiune și să construim un viitor pentru noi și pentru copiii noștri, bazat pe valori autentice și respect reciproc. Haideți să refuzăm să fim clasa politică pasivă sau activă și să devenim clasa cetățenilor liberi și responsabili. Haideți să facem ca visul unui viitor mai luminos să devină realitate, prin acțiunea noastră hotărâtă și unitatea noastră în fața asupririi și manipulării.
Unde sunteți voi, Țepeș Doamne, Tudor Vladimirescu, Avram Iancu sau Nicolae Bălcescu, strămoși viteji care v-ați jertfit pentru țară? Cei ale căror chip se regăseau pe bancnotele naționale, acum ați fost șterși din memoria colectivă, urmând fiți șterși și din manualele de istorie de către acei care acum ne conduc și ne fură cu nerușinare.
Trăim vremuri în care hoții se luptă între ei pentru putere și beneficii, pretinzând că toate acțiunile lor sunt în numele țării și al poporului, plângându-se de nerecunoștința noastră. Ei ne consideră incapabili și lipsiți de judecată, încercând să ne manipuleze și să ne convingă că lupta lor pentru putere și avere este în interesul nostru.
Dar, de ce vă luptați cu atâta înverșunare pentru „ciolan”? De ce vă plantați rudele și apropiații în punctele cheie ale administrației? Sunteți învestiți cu putere pentru a servi poporul, pentru a apăra valorile și interesele naționale, iar voi ați transformat politica într-un joc al puterii și al privilegiilor personale. Ați uitat complet că sunteți aleși ai poporului și că datorați respectul și slujirea față de noi, nu să ne exploatați și să ne batjocoriți.
Este timpul să ne ridicăm împotriva acestei clase politice corupte, să nu le mai permitem să ne subestimeze inteligența și să ne strămute valorile naționale și eroii noștri în uitare. Haideți să ne amintim de curajul și sacrificiul strămoșilor noștri și să le urmăm exemplul în lupta noastră pentru o țară mai dreaptă și mai demnă, în care cinstea și onoarea să redevină virtuți fundamentale. Să ne unim și să ne opunem regimului corupt și autoritar, să cerem responsabilitate și transparență, și să luptăm pentru o viață mai bună pentru viitoarele generații, pentru copii noștri, cu demnitate și cu dreptate. Haideți să nu devenim prizonierii propriilor noastre frici și neîncrederi, ci să ne transformăm nemulțumirea în acțiune și solidaritate, pentru a restabili demnitatea și justiția în țara noastră.
Dragi concetățeni, suntem asaltați de minciuni și manipulări din partea celor ce doresc să ne mențină într-o stare de pasivitate și subordonare. Ni se spune că votul nostru nu contează, că doar politicienii de meserie sunt cei potriviți să conducă țara, că trebuie să acceptăm situația fără să ne revoltăm. Dar nu este adevărat! Fiecare vot contează, fiecare voce este importantă, iar puterea trebuie să se întoarcă acolo unde îi este locul – la popor.
Ni se spune că, capul tăiat sabia nu-l taie, ba îl taie mai ușor. Auzim că economia de piață este sălbatică și necontrolată, și că noi suntem vinovați pentru că am crezut în 1989 în democrație, și acum aflăm că democrația este o simplă iluzie și trebuie înlocuită de corupție și nepăsare.
Ni se spune că suntem ajutați, dar adesea nu vedem beneficiile acestui așa-zis „ajutor”. Țăranul este etichetat drept naiv și prost și că se vinde pe nimic. Plătim prețuri exorbitante pentru resurse esențiale precum petrolul, gazul și energia electrică și în curând pentru apă și aer, în timp ce legea este adesea manevrată în interesul unei elite corupte.
Minciuna nu mai poate fi tolerată! Nu putem accepta să fim tratați ca niște marionete, să fim hrăniți cu sute de minciuni, ci trebuie să spunem NU și să revendicăm adevărul, integritatea și respectul pe care le merităm ca ființe umane și ca cetățeni.
Mă întreb, dragi compatrioți, vouă vă place minciuna? Sau sunteți dispuși să vă ridicați și să lupți pentru adevăr, pentru dreptate și pentru un viitor mai bun pentru noi toți?
În arena gladiatorilor politici, unde lupta pentru putere se dă fără menajamente, suntem tratați ca spectatori ai unui circ menit să ne distragă atenția de la adevăratele probleme și să ne îndemne la divizare și certuri fără rost. Ne este servit circul pe tavă și suntem încurajați să ne certăm între noi susținând fiecare gladiatorul ales. Scopul acestor manipulări este să ne facă pasivi, să ne distrugă solidaritatea și să ne transforme în marionete obediente, astfel încât politicienii să își poată împărți “ciolanul” puterii fără să întâmpine rezistență.
Vom fi obligații să plătim taxe și impozite tot mai grele, să ne sacrificăm confortul și bunăstarea pentru a hrăni interesele celor de sus. Primejdiile și neajunsurile pe care le suportăm acum sunt doar “praful de pe tobă” față de ce ne rezervă viitorul post-electoral, când sacii cu bani se vor revărsa iar buzunarele hoților politicii se le vor umfla și mai tare. Acești hoți care acum se acuză reciproc sunt cei care ne învinuiesc pe noi, cetățenii, spunându-ne că suntem hoți pentru că refuzăm să fim exploatați, că tânjim după bani lichizi în buzunar, că suntem leneși și nu vrem să mergem la bancomat, că solicităm pensii decente, că aspirăm să trăim decent și civilizat, ca adevărații occidentali.
De ce nu ne lepădăm de această mascaradă și nu ne arătăm adevărata determinare și putere? De ce nu le demonstrăm politicienilor corupți că nu putem fi manipulați, că nu suntem leneși și imuni în fața zecilor de minciuni pe care ei le livrează? A venit vremea să înțelegem că puterea este în mâinile noastre, că solidaritatea și activismul nostru pot schimba această paradă a ipocriziei și a uzurpării. Haideți să ne unim, să ne informăm, să ne implicăm și să arătăm că suntem demni de o guvernare responsabilă și corectă. Este timpul să refuzăm manipularea, să reînviem justiția și să ne asumăm responsabilitatea pentru viitorul nostru și al țării noastre. Haideți să arătăm că suntem mai puternici și fără teamă și să ne construim propriul nostru drum către un viitor luminos și echitabil pentru toți!
Ridică-te Gheorge, ridică-te Ioane, ridică-te române, ridică-te până nu este prea târziu…
Un material scris de jurnalistul și scriitorul George Hodorogea

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *