Jandarmeria Vâlcea recrutează tineri care vor să devină jandarmi

160 0

        În perioada 24 aprilie – 14 mai a.c., Jandarmeria Vâlcea desfășoară o nouă campanie de recrutare pentru cei care doresc o carieră militară în Jandarmeria Română, astfel: 

La Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani sunt scoase la concurs un număr de 350 locuri, din care 3 sunt destinate cetățenilor de etnie romă, iar 3 celor de altă minoritate. 

La Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni sunt scoase la concurs 350 locuri, din care 3 sunt destinate cetățenilor de etnie romă, iar 3 celor de altă minoritate.

Pentru a urma cursurile școlilor militare de subofițeri jandarmi din Drăgășani sau Fălticeni trebuie îndeplinite anumite condiții ce pot fi consultate pe site-ul www.jandarmeriavalcea.ro, secțiunea carieră sau pe www.jandarmeriafalticeni.ro, respectiv www.scoaladragasani.ro.      

Cererea-tip de înscriere se depune până pe data de 14 mai a.c., exclusiv în format electronic, la adresa de e-mail resurse.umane@jandarmeriavalcea.ro, iar dosarele se depun personal și în volum complet, până pe 21 mai a.c., la sediul Jandarmeriei Vâlcea. 

          

 

Evaluarea psihologică a candidaților se realizează la o dată și într–o locație ce va fi anunțată ulterior, prin postarea în timp util pe pagina de internet a Jandarmeriei Vâlcea.

          Proba de evaluare a performanței fizice se susține în perioada 25-31 mai a.c. la sediul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” București, conform unei planificări ce va fi anunțată ulterior (prin postarea în timp util pe pagina de internet a unității).

          Proba de verificare a cunoștințelor se va susține în data de 15 iunie a.c., de către candidații care au promovat proba de evaluare a performanței fizice şi va consta într-un test grilă ce cuprinde subiecte din disciplina limba română, disciplina limbă străină, subiecte din legislaţia specifică Ministerului Afacerilor Interne, precum şi a instituţiilor politice ale statului şi subiecte de educaţie civică şi cetăţenească, exerciţii de evaluare a capacităţii de analiză şi sinteză, precum şi exerciţii privind deprinderea raţionamentului logic.

          Tematica și bibliografia de concurs sunt cele prevăzute pe site-ul www.jandarmeriavalcea.ro.

          Examinarea medicală se va realiza în perioada 19 iunie – 12 iulie a.c., pentru candidații care se încadrează în numărul locurilor scoase la concursul de admitere, în ordinea descrescătoare a notelor finale.

          Sunt declarați „Admis” candidații care au fost declarați apt medical, în ordinea descrescătoare a notelor finale.

          Rezultatele finale ale admiterii se afișează la sediul unităților de învățământ și se postează pe site-ul oficial al acestora, până la data de 19 iulie a.c.

          Mai multe informații puteți obține la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vâlcea, situat în municipiul Râmnicu Vâlcea, bd. Calea lui Traian, nr. 41 sau la numărul de telefon 0250-739838 / 0250-739839, interior 24535 sau 24537 – Compartimentul Resurse Umane.

 

INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDEȚEAN VÂLCEA

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *